akp'li vekil: pyd taziyesine gittim ama...

''o zaman türkiye, pyd’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti''
AKP'li vekil: PYD taziyesine gittim ama...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

chp genel başkanı kemal kılıccedil;daroğlu, nbsp;ak parti milletvekilleri galip ensarioğlu ve yasin aktay#39;ın, pyd ve ypg#39;lilerin taziyesine gittiğini iddia etti. huuml;rriyet#39;in haberine gouml;re, chp genel başkanı kemal kılıccedil;daroğlursquo;nun, başbakan ahmet davutoğlursquo;na sorduğu, ldquo;senin hangi milletvekillerin terouml;r ouml;rguuml;tuuml;nuuml;n ailelerine taziyeye gittiler. hangi akprsquo;li belediye ouml;len pkkrsquo;lı iccedil;in taziye ccedil;adırı kurdurdquo; sorusunun yanıtı ortaya ccedil;ıktı.

nbsp;

nbsp;kılıccedil;daroğlursquo;nun, ak parti diyarbakır milletvekili galip ensarioğlu ve siirt milletvekili yasin aktay ile konyarsquo;nın akprsquo;li selccedil;uklu belediyesirsquo;ni kastettiği ouml;ğrenildi. galip ensarioğlursquo;nun, terouml;r ouml;rguuml;tuuml; ışidrsquo;e karşı savaşırken hayatını kaybeden şerzat diyarbaz kod adlı abdulkadir durgın iccedil;in kurulan taziye ccedil;adırını ziyaret ederek, sosyal medya hesabından da taziye fotoğrafını paylaştığı kaydedildi.

nbsp;

ensarioğlursquo;nun sosyal medya hesabından 21 haziran 2015rsquo;te, ldquo;dicle deran kouml;yuuml;nde şengalrsquo;de ccedil;atışmada yaşamını yitiren abdulkadır durgınrsquo;ın taziyesindeyiz. allah rahmet eylesinrdquo; mesajını paylaştığı belirtildi. ensarioğlu, kılıccedil;daroğlursquo;nun accedil;ıklaması sonrası huuml;rriyetrsquo;in sorusu uuml;zerine, ldquo;doğru, katıldım. hatta bir kez de değil birkaccedil; kez katıldım. sosyal medyadan da paylaştım. hacirc;lacirc; paylaşımım duruyor. şengal ve kobanirsquo;de ışid ile savaşırken ouml;len, tanıdıklarımın ccedil;ocuklarının cenazeleriydi. o zaman tuuml;rkiye, pydrsquo;yi terouml;r ouml;rguuml;tuuml; olarak ilan etmemişti. hepsi sınır dışında yaşanan ccedil;atışmalarda ouml;lmuuml;ştuuml;. tuuml;rkiyersquo;de eylem yaparken ouml;len pkkrsquo;lıların cenazelerine hiccedil;bir zaman katılmadım. ama pkkrsquo;lı cenazesine katılan chprsquo;li milletvekili olduğunu biliyorumrdquo; diye konuştu.

nbsp;

muhtarın talebini sorgulamıyoruz

nbsp;

kılıccedil;daroğlursquo;nun souml;z ettiği selccedil;uklu belediyesirsquo;nin ise kobanirsquo;de ccedil;atışmalarda ouml;len ypgrsquo;li orhan atıcırsquo;nın ailesinin evine taziye ccedil;adırı gouml;nderdiği belirtildi. selccedil;uklu belediyesi yetkilileri de huuml;rriyetrsquo;e, ldquo;mahalle muhtarının talebi uuml;zerine taziye ccedil;adırını gouml;nderdik. cenaze olduğu iccedil;in ve muhtardan talep gittiği iccedil;in ne olduğunu sorgulamıyoruz. ama bir vatandaştan ihbar geldi. bunun uuml;zerine gidip ccedil;adırı geri souml;ktuuml;krdquo; dedi.

nbsp;

taziyeye, cenazeye gitmedim

nbsp;

ak parti siirt milletvekili yasin aktayrsquo;ın 2011rsquo;de terouml;ristlere başsağlığı dileği ouml;ne suuml;ruuml;lduuml;. yenişafak gazetesi yazarı cemile bayraktarrsquo;ın aktayrsquo;ı sosyal medyada, ldquo;pkkrsquo;lıların ailesine başsağlığı dilediğiniz iccedil;in tebrik ederim. duyarlılıkları bir şekilde vurgulayalımrdquo; diye yazdığı kaydedildi. ancak aktay iddiaları reddetti:

nbsp;

ldquo;hiccedil;bir pkkrsquo;lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim. nereden uyduruyorlar bilmiyorum. 2011rsquo;de bana atılmış, benim hiccedil; haberimin olmadığı bir tweetrsquo;ten başka bir şeye dayanmıyor. ben o tweetrsquo;i atan cemile bayraktarrsquo;a da sordum, o da hatırlamadığını souml;yledi.rdquo;