AKP'nin elindeki son anket: HDP barajı aşacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, en son seçim anketlerine göre HDP'nin baraj altında olduğunu söyledi.
AKP'nin elindeki son anket: HDP barajı aşacak mı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, NTV’de Kürt sorununa çözüm süreci, 7 Haziran Genel Seçimi hakkında açıklamalarda bulundu. HDP’nin barajı geçme ihtimali hakkındaki soruyu yanıtlayan Atalay, "Barajı aşıp aşamayacağını milletin vereceği oylar belirleyecek. Kamuoyu yoklamalarında ve kendi araştırmalarımızda sınırda görülüyorlar. Siyaset cesaret ve risk işidir" dedi.

Atalay, HDP’nin en büyük mücadelesinin AK Parti’yle değil, CHP’yle olduğunu söyledi. “Belli kesimler üzerine adaylık açıkladılar; ‘Ne kadar oy alacağız’ diye. Barajı aşıp aşamayacağını o kesimlerden alacakları oy belirleyecek” diye konuştu.

‘Yüzde 50 bandına yakınız’

Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Hedef yüzde 55” demesi hakkındaki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bunlar olmayacak şeyler değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 alındı ve rekorlardan biri kırıldı. Başbakan’ınki de özgüven içinde seslendirilen bir hedeftir. Seçim dönemleri sürprizlerle doludur. Biz 2011 seçimlerinden bu yana yüzde 50 bandında olduk; her ay yapılan kamuoyu yoklamalarında durum bu. Yine yüzde 50 bandına yakın yerdeyiz.”

Atalay’a Kürt sorununa çözüm sürecinin AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer almaması hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Matbaada sorun oldu’ demesi hatırlatıldı. Atalay, “Beyannamenin baskısı son gece oldu. Bazı şeyler çıkmadı, yeniden basılıyor ve bugün yarın bu gerçekleşecek. 2002’den beri seçim beyannamelerinde insanı, temel hak ve özgürlükleri öne aldık. Çözüm süreci de bunun bir devamı. Yeni baskıda bu görülecek” diye konuştu.

‘Çözüm süreci bizim projemiz’

AK Parti’nin bugüne kadar yürüyen projeleri beyannamelere almadığını söyleyen Atalay, “Basılmayan iki, üç sayfada çözüm irademiz ve projenin ne kadar önemli olduğu var. Tutumumuzda değişiklik yok; bu bizim projemiz, biz başlattık ve biz yürütüyoruz. Bazı gelgitler oldu, onları da göz önüne alıyoruz. Bölgesel kalkınma da önemli ve bunlar da var. Esas olan hedefe doğru gitmek... Bölgeye özel projeler de yeni baskıda olacak" dedi.

Demirtaş'a eleştiri

Atalay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Onlar için çözüm süreci matbaaya giderken düşen iki sayfadan ibarettir, bizim için ise hayati önemdedir” sözlerine ise "Selahattin Demirtaş süreci baltalamak için elinden geleni yapıyor, bu onun projesi değil. Biz başlattık ve tam bir kararlılığımız var" yanıtını verdi. 

Kaynak: NTV

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü