AYHAN BORA KAPLAN'DAN MAHKEME BAŞKANINA: 'EFENDİM BİR TANEM'

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10’uncu duruşması Sincan Cezaevi’nde yapıldı. Kaplan tarafından işkenceye uğradığını iddia eden Erkan Doğan'ın dinlendiği duruşmada, 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiği açıklandı.
Ayhan Bora Kaplan'dan mahkeme başkanına:
2024-05-21 17:56:27   Güncelleme: 2024-05-21 18:10:46    

Doğan, duruşmadaki beyanında 'Kaplan’ı şikayet ettiği süreçte polise ve yargıya inancının kalmadığını'' ifade ederek, 'Yeni emniyet kadrosuna yeni içişleri bakanı Ali Yerlikaya’ya güvendim ve o yüzden buradayım. Ayhan Bora Kaplan, siyasetçi olduğu için Barış Kurt’a yaranmak için bana bunları yaptı. Ben Ayhan Bora Kaplan’ı saldığı korku ve uyuşturucu ticareti nedeniyle bilirim. Hayatımı elimden alan bu kişilerden şikayetçiyim' dedi.

Doğan'ın beyanlarının ardından mahkeme başkanı ile soru yönelttiği Ayhan Bora Kaplan arasında da ilginç bir diyalog yaşandı. Diyalog tutanağa da geçti.

Başkan: Sana niye ihtiyaç duyuyorlar?

Ayhan Bora Kaplan:

Efendim bir tanem.

Başkan: Sana niye ihtiyaç duyuyorlar?

Kaplan: Pardon efendim. Bir tanem dedim, ağzımdan kaçtı, çok özür dilerim.

Süleyman Soylu da 'Birtanem' demişti

Ayhan Bora Kaplan'a yakınlığıyla bilinen dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçtiğimiz yıl Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a yayın sırasında 'Bi'tanem' ifadesini kullanmış ve gündem olmuştu.