Berkin pankartı açan iki genç kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi!

AKP’nin dün İstanbul’da düzenlediği 5. Olağan Kongresi’nde, Gezi Direnişi'nde polis tarafından başından gaz fişeğiyle vurulan Berkin Elvan için destek pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan iki genç kadın bugün akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine g
Berkin pankartı açan iki genç kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Hicri Selviler ve Leyla Erdoğan adındaki iki kadın, çıkarıldıkları Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından jet bir sorgunun ardından DHKP/C propagandası yapmakla suçlanarak tutuklandı.

20 yaşlarındaki her iki genç de kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Sorgusu sırasında amaçlarının Berkin’in katillerinin 603 gündür hâlâ bulunmamasına dikkat çekmek olduğunu söyleyen Selviler, Başbakan konuşmasında adaletten bahsediyordu. Biz de Berkin Elvan için adalet isteğimizi dile getirmek amacıyla pankart açtık. Başbakanın korumaları tarafından saldırıya uğradık” diye konuştu.

Erdoğan ise iddialarla ilgili “Örgütle hiçbir bağlantım yoktur. Dev-Genç’e sempatim vardır” dedi.

Avukatları Aytaç Ünsal ise, Taksim Meydanı’nda gerçekleşen benzer bir eylemde protestocuların adli kontrol ile serbest bırakıldığını vurgulayarak, “ Başbakan önünde yapılınca iki genci Terörle Mücadele polisi aldı ve tutuklama kararı verildi. Bu fark, siyasi talimattan kaynaklanıyor" dedi.

Eylemciler, pankartı açtıktan hemen sonra AKP'lilerin hışmına uğramış ve darp edilmeye çalışılmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü