Binali Yıldırım: Çözüm mözüm yok, o fırsatı kaçırdılar!

Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümetin ilk yüz gününü değerlendirirken 'Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Terör örgütünün Kürt vatandaşlarını başına bela olmadan kurtaracağız. Terör örgütünü Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatand
Binali Yıldırım: Çözüm mözüm yok, o fırsatı kaçırdılar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yıldıırm'ın açıklamaları şöyle:

"MAHALLELERDE BEKÇİ SİSTEMİNE GEÇİYORUZ"

"Mahallelerde bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Bunun yanında yasadışı göçe de izin vermedik. Biz sözlerimizin arkasındayız, AB'nin de sözlerinin arkasında olmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik 2 bin kişinin hayatını kurtardı. "

"ÜST YARGIDA YENİDEN YAPILANMAYA GİTTİK"

"Üst yargıda yeniden yapılanmaya gittik. Danıştay ve Yargıtay'ın üye ve daire sayılarında azalmaya gittik. Bu aynı zamanda da bir tasarruftur.

15 Temmuz'da yaşadığımız terör girişiminden sonra çok sayıda bu girişime iştirak edenler gözaltına alındı. 1 Temmuz 2016 tarihinden daha önce mahkemelerde hüküm giymiş, tahliyelerine 1 yıl kalanlar zaten şartlı olarak çıkarılıyor. İyi halleri devam edenlerin 1 yıl yerine 2 yıl olanların çıkarılmasını ön gören düzenleme yapıldı ve yürürlüğe girdi. Bunlar tahliye edildi ama herhangi bir yanlış olursa bu hakkını kaybedecek."

"TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİYE GİRMİŞ ÖĞRETMENLERİ GÖREVDEN ALIYORUZ"

"Bu sene yeni bir uygulamaya gidiyoruz. Sözleşmeli öğretmen 15 bin ilk etapta işbaşı yapacak. Baştan nereye gideceğini biliyor. Kurayla, gönülsüz gitmek yerine isteyerek, bilerek giderek heyecanla çalışmalarına başlayacaklar. Terör örgütünün baskısıyla ya da terör örgütüyle ilişkiye girmiş öğretmenleri görevden alıyoruz. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder noktaya gelmişler. 5 tane yeni üniversite kurduk. 498 tane engelli öğretmen ataması yapıldı. Bütün müracaatlar atandı. 10 bin 291 yeni derslik hizmete giriyor. 7 bin 800 tane özel okul içinde var. Çıraklık eğitiminde yeni yönteme geçtik. Çıraklık eğtimini zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz. "

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü