Çalışma Bakanı'ndan Demirtaş'a: Katil!

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu: ''6-7 Ekim olaylarının talimatını Demirtaş vermiştir. Katil arıyorsanız orada oturuyor dedim''
Çalışma Bakanı'ndan Demirtaş'a: Katil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'katil' dedi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasında büyük gerginlik yaşadı. Katil tartışmasıyla başlayan gerginlik, Bakan Soylu’nun Paylan’a, “PKK ile berabersiniz, işkence yaptınız” sözleriyle daha da büyüdü.

Çalışma Bakanlığı’nın 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sert tartışmalara sahne oldu. Garo Paylan, Bakan Soylu’ya, bir gün önce protestolar üzerine DİSK genel kurul toplantısını terk ederken söylediği, “Katil içeride oturuyor”  sözüyle kimi kastettiğini sordu. Bakan Soylu ise, DİSK toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “katil” sloganları atıldığını bu nedenle salonu terk ettiğini belirtirken, katil sözüyle 6-7 Ekim olaylarının talimatını verenleri kastettiğini belirtti.  Soylu, “Cumhurbaşkanımıza katil diyeceksiniz, insanları örgütleyeceksiniz, ben sessiz duracağım. 6-7 Ekim olaylarının talimatını Demirtaş vermiştir. Katil arıyorsanız orada oturuyor dedim” açıklaması yaptı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü