CAN DÜNDAR: BİZ DİRENMEYİ DENİZ'LERDEN, 68'DEN ÖĞRENDİK!

Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymuyorum’ sözlerine, bir gardiyanla yaşadığı diyalog üzerinden cevap verdi.
Can Dündar: Biz direnmeyi Deniz'lerden, 68'den öğrendik!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: Cihan

Can Dündar,  Şişli Kent Merkezi'ndeki Deniz Gezmiş’i anma programında konuştu.

Dündar, “Cumhurbaşkanı bizim tahliyemizle alakalı, tahliyemizi değerlendiren bir konuşma yapmış, ‘tanımıyorum bu kararı’ demiş. Şöyle oldu, 26 Kasım günü biz içeri girdik. 2 gardiyan eşliğinde kalacağımız koğuşa bizi götürdüler. Üstümüzden kilitleyecek gardiyan. Dedi ki, ‘abi ne kadar sürer sence bu iş?’ ‘Valla dedim, faşizmin eline bir kere düşmeyeceksin.” ifadelerini kullandı.

Dündar sözlerine şöyle devam etti:, “Biz aslında bir çoğumuz direnmeyi Deniz’lerden öğrendik, 68’den öğrendik. Ve ben o belgeseli yaparken tanıştığım insanlardan aslında içerdeyken ne yapmam gerektiğini, dışarıdayken ne yapmam gerektiğini öğrendim. Bazen tuhaf bir şey ama içeri sizi susturmak için tıkıyorlar, yazamayasınız, konuşamayasınız istiyorlar. Fakat bir bakıyorsunuz umut nöbeti diye bir yol açılmış. İnsanlar bir sandalye attı, buna karşı koymak buna direnmenin yolunu gösteriyor. Ve bütün bunlar bütün o direniş ruhunun bize öğrettikleri." dedi.

Vehaber Menu