Çiftlik Bank koruması: Kokain kullanılıyordu, hayat kadınları geliyordu

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın geçmişte yakın korumalığını yapan ve şirketin yönetim kurulu üyelerinden Cafer Çolak, Kıbrıs seyahatlerini anlattı.
Çiftlik Bank koruması: Kokain kullanılıyordu, hayat kadınları geliyordu
2018-04-02 13:08:41   Güncelleme: 2018-04-02 13:08:41    

Sakarya merkezli operasyonlarda gözaltına alınan Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Yıkılmaz, yönetim kurulu üyesi ve yakın koruma Cafer Çolak, CEO Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ve yengesi Hava Aydın’ın da aralarında bulunduğu dokuz kişi tutuklanmıştı.

Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, tutuklanan Çolak, 'Ağabeylerimden borç alarak 160 bin lira yatırmıştım, ben de mağdurum' dedi.

Çiftlik Bank’ta 2017’nin haziran ayında güvenlik görevlisi olarak işe başladığını anlatan Çolak şunları anlattı: 'Mehmet Aydın’ın bazı seyahatlerinde, cüssemden dolayı, özel güvenlik olarak yanında yer almıştım. Üç ay sonra da tamamen Mehmet Aydın’ın özel koruması oldum. Benden başka özel koruma yoktu. Sadece bazı açılışlarda güvenlik şirketinden başka korumalar da gelirdi.'

‘Kokain kullanımında bana hiçbir ikram olmamıştır’

Aydın’ın Kıbrıs’a gittiklerinde ‘kumar oynamadığı zamanlar’ dışında odasında olduğunu aktaran Çolak, 'Ben odasının dışında beklerdim. Gelenlerin üzerini arayıp içeriye alırdım. İçeriye girdiğim zamanlarda içeride kokain kullanıldığını gördüm. Kokain kullanımında bana hiçbir ikram olmamıştır. Hiçbir şekilde eşlik etmedim, kullanmadım. Odaya hayat kadınlarının geldiğini de biliyorum. 2-3 günlük gidişler olurdu. Kıbrıs tatillerini bu şekilde değerlendirirdi' dedi.

Eski yönetim istifa edince Aydın’ın kendisini yönetim kurulu üyesi yaptığını ve  maaşına zam yaptığını aktaran Çolak, 5 bin lira maaşın kendisi için çok büyük bir fırsat olduğunu ve bu yüzden teklifi kabul ettiğini anlattı.

Çolak şöyle devam etti: 'Fakat bana bir imza yetkisi verildiğini, yetkili olduğumu daha sonra öğrendim. Kimseden para çalmadım. Maaşım dışında para almadım. Mehmet Aydın’ın şu an nerede olduğunu bilmiyorum. En son ocak ayında yüz yüze görüşmüştük. Yurtdışına çıkacağını ama geri döneceğini söylemişti. Gerçekten dolandırıcı olduklarını bilseydim, abilerimden aldığım borç parayla bu şirkete yatırım yapmazdım. 160 bin lira yatırmıştım, 40 bin lirasını geri alamadım. İçerisinden çıkamayacağım ve beni aşan bir duruma düştüm.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü