Çocuk istismarından yargılanan imamın serbest bırakılması tepki gördü

Adana’da, E.S. (16) adlı kız çocuğuna 4 yıl önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir süre sonra tahliye edilen M.D.’nin tutuksuz yargılanmasına devam edildi.
Çocuk istismarından yargılanan imamın serbest bırakılması tepki gördü
2019-03-30 04:28:37   Güncelleme: 2019-03-30 04:28:37    

Aile ve avukatların tutuklama talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Tutuklama bekleyen aile bireyleri ve avukatlar, karara mahkeme salonunda ve koridorlarda tepki gösterdi. Yaklaşık 500 kişi, ‘Hakim istifa’ sloganları attı.

Şu an Mersin’deki lisede eğitim gören E.S., 4 Aralık 2017’de okulun rehberlik öğretmeni ile görüştü. E.S., 12 yaşındayken, yaz tatilinde Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi’ndeki camide Kur’an kursuna gittiğini, kursta temizlik de yaptığı için imam M.D.’nin kendisini malzeme almak üzere depoya gönderdiğini ve bu sırada peşinden gelip, cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Bu iddia üzerine rehberlik öğretmeni, okula polis çağırıp, E.S.’nin başından geçenleri anlatarak, ailesine de bilgi verdi. Gözaltına alınan M.D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nca iddianame hazırlandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü