ÇOCUKLAR İÇİN HEMEN BARIŞ İSTEDİLER!

Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi, müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını istedi.
Çocuklar için hemen barış istediler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çocuklar için Barış Hemen Şimdi Girişimi, Diyarbakır'a giderek ziyaret gerçekleştirdi. Evrensel'in haberine göre, Konak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Girişim adına açıklama yapan Ayşegül Kocaarslan, 16 Ağustos’tan bugüne yaklaşık 1 milyon 300 bin kişinin yaşadığı 7 il ve 17 ilçede gerçekleşen sokağa çıkma yasakları ve ile birlikte yaşanan çatışmalarda en az 61 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti. 

Bölgede eğitimin durdurulduğunu, okulların ve hastanelerin karargah olarak kullanıldığını belirten Kocaarslan, bütün bunların yaşananların operasyon değil savaş olduğunu gösterdiğini belirtti. Karargaha dönüştürülen okulların tahtalarına bizzat kolluk güçlerince paylaşılan fotoğraflarda nefret söylemi, ayrımcılık ifadelerinin yazıldığını belirte Kocaarslan, “Bu fotoğraflarda sokağa çıkma yasağı ola bölgelerde çocukların maruz kaldığı şiddetin, nefret duygusunun açık göstergesidir” dedi. 

Türkiye’nin 90’lı yıllardaki savaş ortamını bedelini çok ağır ödediğini ifade eden Kocaarslan, “Çatışmaların sadece bölgede yaşayanların değil hepimizin üzerinde yıkıcı ve onarılması güç etkileri olduğunu biliyoruz. Bu yüzden sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, devletin yaşam alanlarındaki şiddet ve baskıdan vazgeçmesini, müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Vehaber Menu