DAVUTOĞLU: GİTSİNLER KANDİL İLE KAÇAK ÇAY İÇSİNLER, HADLERİNİ BİLDİRİRİZ!

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Davutoğlu'nun görüşme talebine karşılık 'Bölgedeki çatışma halinin halkın temel yaşam hakkından vazgeçtim, nefes alma hakkını, kayıplarını defnetme hakkını tanımadan bizi ziyaret ederse kaçak çayını içer gider'
Davutoğlu: Gitsinler Kandil ile kaçak çay içsinler, hadlerini bildiririz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"HDP’yle niye görüşülmüyor? Ayrım gözetmeden randevu talebinde bulundum. Birkaç gün sonra kendilerini ziyaret edecek bir misafire saygısızlık, diğer siyasi şeyleri bir kenara dahi koysak, saygısızlık ifade eden, tahrif ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam, şahsi olarak da bulunduğum makam olarak da doğru değildir. Niyet ve samimiyet önemli, üslüpta da ciddiyet. Bana karşı yapılan nezaketsizliği içime sindirmem.

 

HDP’liler bana hesap soracaklarına Sur’u, Cizre’yi zindana çevirenlere hesap sorsunlar. Hani Türkiyeleşeceklerdi, hani Türkiye toplumunun bir parçası olacaklardı. Oy verenlere söylüyorum, bunlardan hesap sorun. Niyetleri ortaya çıktı. Anayasa'yı herkesle tartışırım ama Türkiye'nin bütünlüğünü, dirliğini, bütünlüğünü kimseyle tartışmam. Bu niyet meselesi, niyetleri sarih değil.

Türkiye ateş içinde olacak. Beyefendi kaçak çaydan bahsedecek ben de o masada oturacağım öyle mi? Gitsinler Kandil ile kaçak çay içsinler. Gece ürettiği esprilerle bizi istihza edecekler öyle mi? Siyaset nezaket meselesidir. Onlara hadlerini bildiririz.

Ben 12 Eylül Anayasasıyla yaşamaktan zillet duyuyorum. HDP siyasi partiyse, siyasi parti gibi davranacak. Eğer piyon ise ona göre muamele görür."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü