Dimaks'dan iddialarla ilgili basın açıklaması

Yapılan açıklamada 'ihale, resmi evrakta sahtecilik yapılarak alınan üç ihaleden toplam 84 milyon 594 bin liralık haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla gerçeğe aykırı, yalan ve iftira içerikli beyanların haberleştirildiği görülmüştür' denildi.
Dimaks'dan iddialarla ilgili basın açıklaması
2020-09-12 07:41:57   Güncelleme: 2020-09-12 07:41:57    

Açıklama şu şekilde;

Müvekkilimiz Dimaks Tur. İnş. Enerji. Akaryakıt Nak. Ve  Taş.Gıda Temizlik Otomotiv Oto Kiralama İth. İhr. San. Tic.Ltd.Şti. hakkında 09.09.2020 tarihinde @tv100 Twitter sayfasından ve tv100.com'da ihale, resmi evrakta sahtecilik yapılarak alınan üç ihaleden toplam 84 milyon 594 bin liralık haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla gerçeğe aykırı, yalan ve iftira içerikli beyanların haberleştirildiği görülmüştür.

    Söz konusu iddia ve haber içeriğinin tamamı yalan ve iftira olup, bu yalan, gerçeği yansıtmayan ve iftira yoluyla gerçekleştirilen yayın hakkında sorumluluğu bulunan tüm ilgiler yönünden gerek ceza soruşturması gerekse özel hukuka ilişkin her türlü talep ve dava haklarımızı sonuna kadar kullanılacağımızın öncelikle bilinmesi gerekir. Bununla birlikte müvekkilimiz firmamızın gerek asıl yüklenici gerekse alt yüklenici olarak Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleye konu Aski Genel Müdürlüğü hizmet alanı içerisindeki tüm mahallelerin içme suyu şebekesi ile pompa istasyonlarının arıza, tamir ve bakım-onarımı hizmet işi ve yine 507 adet personel ve toplam 137 araç ve iş makinesi ile kanalizasyon şebekeleri bakım, onarım ve temizleme hizmet işi ve diğer ihalelerde toplamda 1000 den fazla personel ve 300 den fazla iş makinesi ile tüm hizmet işleri eksiksiz, ayıpsız bir şekilde müvekkilimiz firma tarafından gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ihalelerin tamamı KİK denetimden geçmiş ve Ekap tarafından onay verilmiştir. Dolayısıyla ihale dosyalarında bulunan iş bitirme belgeleri ve diğer tüm belgeler de KİK denetimden geçmekte olup KİK ve Ekap sayfasında kayıtlı olan bir belgenin sahte olması mümkün değildir. İş Bitirme belgeleri söz konusu ihalelerde belirtilen işin ve hizmetin sonucunda kanunun amir hükümleri gereğince müvekkilimiz firmaya verilmektedir. Resmi Daireler tarafından verilen belgelerin sahte olmasının mümkün olmadığı izahtan varestedir. Söz konusu ihalelerin kamuya açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiği KİK ve EKAP onayından sonra sözleşmelerin imzalandığı ve ihale konusu işlerinde eksiksiz ve ayıpsız bir şekilde süresinde teslim edildiği açık iken ve halen müvekkilimiz firmanın gerek Adana Bölgesinde gerekse Romanya, İstanbul, İzmir bölgelerinde benzer hizmet işleri sürmesine rağmen, gerçeği yansıtmayan, yalan ve iftira içerikli bu haberler müvekkilimiz firmanın hizmet anlayışına engel olamayacaktır. Müvekkil firma 1000 e yakın personeli ile Türk Milletine hizmet etmeye ve istihdam oluşturmaya devam  edecek olup, bu yalan, gerçeği yansıtmayan ve iftira içerikli haberler hizmet yolunda müvekkil firmayı yıldıramayacaktır.  Kamuoyuna saygı ile arz olunur.11.09.2020

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü