Diyanet'ten maket ve pastaya sert tepki!

Diyanet, Kuran tasarımlı pasta ve Üsküdar Belediyesi'nin Kabe maketi hakkında bir açıklama yaparak durumu 'büyük vebal' olarak değerlendirdi.
Diyanet'ten maket ve pastaya sert tepki!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Üsküdar Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşı’nda hazırladığı ‘Asr-ı Saadet’e Yolculuk’ adlı sergide Kabe maketi yer almıştı. Yurttaşlar adete maket etrafında tavaf ederken, durumun absürdlüğünü göstermek için sergi alanına ihrama girip gelen avukat Cihat D., gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. 

Tokat’ın Zile ilçesinde ise daha önce yapılan bir Kutlu Doğum haftası etkinliğinde Kuran motifli pasta kesildiği ortaya çıkmıştı. 2013’te yapılan etkinliğin görüntülerinin internette dolaşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlatmıştı.

Bu iki etkinlik hakkında açıklama yapan Diyanet, “Sadece Kâbe’yi ziyaret sırasında, nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgi sahibi etmek için maket kurulabilir. Aksi halde herhangi bir dini vecibeyi yerine getirdiğini düşünerek bu maketi tavaf etmeye çalışmak büyük vebaldir.” dedi. Diyanet ayrıca, şirket açılışlarında kullanılan Kuran-ı Kerim ya da Kâbe gibi dini figürlü pastaların yapılmasının çok yanlış olduğunu belirtti.

Kabe maketi ve pastanın yanı sıra Tuzla Belediyesi de Müslümanların Mekke’den Medine’ye hicretini, temsili yürüyüşle canlandıracak bir 'hicret parkuru' kurmuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü