ERDOĞAN: BAHÇELİ'Yİ MUHATAP ALMIYORUM, EDEP SINIRLARINI AŞTI!

Erdoğan, CHP ile gerçekleşen koalisyon görüşmeleri hakkında ‘Netice belirleyici değil, Başbakan MHP ile görüşüp sonuca bakacak’ derken Bahçeliyi muhatap almadığını, Bahçeli’nin ‘edep’ sınırlarını aştığını söyledi.
Erdoğan: Bahçeli'yi muhatap almıyorum, edep sınırlarını aştı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdoğan, Rize’de açılışını yaptığı Kıbledağı Camisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tayyip Erdoğan, CHP ile koalisyon görüşmelerine yönelik “Netice belirleyici değil, Başbakan MHP ile görüşüp sonuca bakacak. Bu görüşmeden sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar onu o zaman görüp, ona göre nihai durumu değerlendirmemiz gerekiyor. Başbakan MHP ile görüşecek. Bahçeli’yi muhatap almayacağım: Şahsıma, ailemle ilgili edep sınırlarını çok aşan ifadeler kullanmıştır. Onunla ilgili bütün süreçler yasaldır. Sonuna kadar kullanacağım yasal haklarımı” dedi.

Hükümet kurma görevinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi seçeneği ile ilgili ise  Erdoğan, “Şartlar çok değişti, nihai noktayı görelim ondan sonra kararımızı veririz” ifadesini kullandı.

 Bahçeli şu ifadelere yer vermişti;

“Milliyetçi Hareket Partisi AKP’yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir. Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta koalisyon hükümetlerini kötülemiş, milli iradenin kararını tartışmaya açmış, dedikodu kazanını kaynatarak Davutoğlu’nun zihni melekelerine ipotek koymuştur. Türkiye tek bir kişinin egosuna, tatminsiz iktidar hastalığına ve koltuk hırsına adeta boyun eğmiştir. Sayın Davutoğlu’nun Erdoğan’ın tembih ve telkini altında yalandan ve iş olsun kabilinden sürdürdüğü koalisyon temasları ülkemizin önünü tıkamış, siyasi uzlaşma dinamiklerini budamıştır. Nitekim demokrasi ve demokratik teamüller sakatlanmıştır”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü