ERDOĞAN: EN BÜYÜK ESERİM DEDİĞİNİZ CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKIYORUZ

Anıtkabir’de yapılacak tören öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı
Erdoğan: En büyük eserim dediğiniz Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Mustafa Kemal Atatürk tam 78 yıl önce bugün hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 09:05'te düzenlenen saygı duruşuna katıldıktan sonra anma konuşması yaptı. Erdoğan, "'En büyük eserim' dediğiniz Cumhuriyet'ine sahip çıkmaya devam ediyor, her zaman daha güçlü bir üke olma yolunda ilerliyoruz" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’de yapılan tören öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir’e gelen ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak Anıtkabir’e alındı. Anıtkabir’de Cumhurbaşkanlığı’nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’de yapılan törende de güvenlik nedaniyle törene gelen askerlerin üstleri aranmıştı.

İlk tören Anıtkabir'de

Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla devlet erkanı Anıtkabir'e gitti. Saat 09.05'te tüm ülkede ve Anıtkabir'de sirenler çaldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de bir konuşma yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"'En büyük eserim' dediğiniz Cumhuriyet'ine sahip çıkmaya devam ediyor, her zaman daha güçlü bir üke olma yolunda ilerliyoruz. Terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin ve bunları maşa olarak kullanan karanlık unsurların bin yıllık kardeşliğimizi ve hedeflerimize ulaşma istikrarımızı bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun."

Vehaber Menu