ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 100 BİN TL'LİK DAVA!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısındaki ifadeleri nedeniyle davalık oldu.
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik dava!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısındaki sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

 
 "Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki davalının, yukarıda  özetlenen açıklamaları, her türlü insani ve ahlaki değerden yoksun, Türk  siyasetinde emsali olmayan seviyesiz ve düzeysiz açıklamalardır. Davalı her  defasında bir önceki seviyesiz ve düzeysiz açıklamalarına yenilerini ekleyerek  üslubunu çirkinleştirmektedir. Davalı marazi bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaret  etmeyi itiyat haline getirmiştir. Davalının açıklamalarının akıl, mantık ve  vicdan ölçeğinde bir izahı da bulunmamaktadır. Davalının muvazenesini yitirdiği  hususunda artık tereddüt bulunmamaktadır."
 
 "Kimin terörü desteklediği, kimin yardım yataklık ettiği, kimin kanla  beslendiği, kimin namus ve şeref yoksunu olduğu, kimin malı götürdüğü, kimin  pislik yaptığı hususunda söylenecek çok söz olmakla birlikte, bu minvalde  yapılacak açıklamaların davalının düzeysiz ve seviyesiz açıklamalarına az da olsa  bir değer atfetmek anlamına geleceğinden bu çerçeveye bu aşamada girilmeyecektir. Milletimiz engin irfanıyla, teröre gerçekten yardım edenleri,  yolsuzluk yapanları, kandan beslenenleri, namus ve şeref yoksunu olanları ayırt  edebilmekte ve her seçimde cezalandırmaktadır"
 
 Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı partisinin  grup toplantısındaki konuşmasında kullandığı ifadeler nedeniyle, 100 bin lira  manevi tazminatla cezalandırılması talep edildi.