Erdoğan'ın savaşı için benim kardeşlerim niye ölsün ki?

Asker yakını sözleri nedeniyle kendisini terörist ilan eden medyaya tepki gösterdi.
Erdoğan'ın savaşı için benim kardeşlerim niye ölsün ki?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Siirt'te yaşanan patlama sonucu yaşamını yitiren askerlerden Recep Beycur'un cenaze töreninde sarfettiği sözler nedeniyle "terörist" ilan edilen kuzen Ömer Bulur, "Nüfus Müdürlüğü'nden benim kim olduğumu öğrenebilirler. Benim gerilla akrabam da asker akrabam da var. Neden bu kardeşler birbirlerini vursunlarki? Erdoğan'ın savaşı için benim kardeşlerim niye ölsünki? Erdoğan çok istiyorsa Bilal'i askere göndersin" diyerek tepki gösterdi

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda 19 Ağustos günü devriye gezen askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 8 askerden, Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya Mahallesi nüfusuna kayıtlı asker Recep Beycur'un cenaze töreninde AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren kuzeni Ömer Bulur,  "terörist" ilan edildi. Törende, "Gazeteciler ne olur bunları yazın, Allah rızası için yazın. Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor?" sözleriyle tepkisini dile getiren Bulur, Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star ile Yeni Akit ve Akşam gazeteleri tarafından hedef gösterildi. Bulur, savaş medyasına "Çok istiyorsa oturdukları yerden haber yapmasınlar. Çocuklarını askere göndersinler. Kaçının çocuğu askere gitmiş" diyerek tepki gösterdi.

'ERDOĞAN'IN SAVAŞI İÇİN BENİM KARDEŞLERİM NİYE ÖLSÜN?'

DİHA'nın haberine göre, hasımları olduğu için uzun süre önce soyadlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten Bulur, şunları aktardı: "Erdoğan çok istiyorsa Bilal'i askere göndersin. Benim gerilla akrabam da, asker akrabam da var. Neden bu kardeşler birbirlerini vursunlarki? Kardeş kavgasına son versinler. Erdoğan'ın savaşı için benim kardeşlerim niye ölsün ki. Ben böyle bir savaşa karşıyım. Erdoğan kendi savaşına bizim çocukları gönderiyor. Bu savaşa vicdanı olan herkesin karşı olması gerekir. Kardeş kavgasına son verelim."

'SAVAŞ İSTİYORLARSA MEYDAN ORADA ÇOCUKLARINI GÖNDERSİNLER'

Bulur, "Madem o kadar çok şey biliyorlar neden İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne beni sormadılar? Kim olduğumu öğrenmediler? Şimdi gidip Nüfus Müdürlüğü'ne sorsunlar benim kim olduğumu. Mahallemde bulunanlara söylesinler kim olduğumu? Çok istiyorlarsa oturdukları yerden haber yapmasınlar. Çocuklarını askere göndersinler. Kaçının çocuğu askere gitmiş. Çok savaş istiyorlarsa meydan orada çocuklarını göndersinler savaşa. Oturdukları yerden iftira atmasınlar" şeklinde konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü