ESKİ MİT MÜSTEŞARI EMRE TANER: DARBE BAŞARISIZ OLUNCA SUİKASTLER GELİR

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner 'Daha güvenli, sağlıklı, özel önlemler alınması lazım.' diyerek, suikast ihtimali olduğunu öne sürdü.
Eski MİT müsteşarı Emre Taner: Darbe başarısız olunca suikastler gelir
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, darbe komisyonuna verdiği ifadede Oslo görüşmelerine atıfta bulunarak "Oslo ihanet değildir. Kanın durdurulması için yapılmıştır. İç ve dış mihraklar çözüm sürecinin yürümemesini istedi. Süreç Habur'da tıkandı. Habur ihanet değildir. Dağdakilerin önüne düzgün bir yol haritası koyamadık" dedi.

Taner, "Gizli servisler mayınlı bölgeye girer, mayını temizler, peşinden de siyaset girer. Ne bir protokol ne de bir anlaşma vardır. Oslo’yu, bu çözümün olmasını istemeyenler sızdırdı. Oslo’da masa başında oturanlar böyle oturuyor. Norveç, İngiliz Gizli servisi hattını bağlamış. Bizim koparıp almak isteyişimizin nedeni bu. Bu olayın arkasında Türkiye’nin Kürt meselesini çözmek istemeyenler var. Örgütün büyük bir bölümü istemedi. Fethullah Gülen ve arkadaşları bu problemin mevcut hükümet tarafından çözülmesinden rahatsızdı" şeklinde konuştu.

'SUİKASTLER GELİR, DİKKAT ETMEK GEREKİR'

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner “İstihbari literatürde , darbe girişiminde başarısızlık olursa, sonrasında suikastler gelir. Darbe, zor iş. Suikastlere dikkat etmek gerekir, eski tecrübelerime binaen. Hiçbir bilgiye sahip değilim. Güvenlik son derece önemlidir. Daha güvenli, sağlıklı, özel önlemler alınması lazım.” diyerek, suikast ihtimali olduğunu öne sürdü.

DHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü