Fatih Altaylı: CHP, Torbalı belediye başkanını ihraç etmeli

Başkan Uygur, 20 yaşındaki oğlunu belediye şirketinde genel müdür yardımcılığına atamıştı
Fatih Altaylı: CHP, Torbalı belediye başkanını ihraç etmeli
2019-07-30 09:50:12   Güncelleme: 2019-07-30 09:50:12    

31 Mart yerel seçimini 'halkçı belediyecilik' üzerine kuran, liyakat ve işi ehline verme söylemi üzerinden propaganda yapan CHP'li belediyelerde yapılan torpilli atamalar tartışılıyor. Torbalı Belediye Başkanı CHP’li Ramazan İsmail Uygur, oğlu Efe Uygur’u (24), belediye bünyesinde işe aldı.  Gelen tepkiler sonrası Uygur, oğlunun şirketteki görevine son verdi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı,  CHP’nin Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u görevden alması gerektiğini söyledi. Altaylı, 'Bu yüzden de CHP, Torbalı Belediye Başkanı’nı ya istifaya davet etmelidir ve belediye meclisinde 'etik anlayışına' sahip, nepotizmin kucağına oturmayacağı garanti olan birini yeni başkan olarak seçmelidir. Ya da 'Partimiz için siyasi ahlak ve etik bir belediyeden daha önemlidir' diyerek Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur partiden hemen ihraç edilmelidir. Demesinler ki, 'AK Partililer farklı mı?'  Olmayabilirler' ifadesini kullandı.

Altaylı, Torbalı Belediye Başkanı’nı haber yapan iktidara yakın medyayı da eleştirdi.  Altaylı, İsmail Uygur’un oğlunu genel müdür yardımcısı yapmasına haklı bir tepki gösterdiniz. Sıkıntı yok. Ancak! Aynı tepkiyi AK Parti tarafından birisi yapınca da gösterdiniz mi, gösterebiliyor musunuz, gösterebilecek misiniz?' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü