Gazeteci Nuh Köklü bıçaklı saldırıda öldü!

Gazeteci Nuh Köklü, Kadıköy’de bir esnafın bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
Gazeteci Nuh Köklü bıçaklı saldırıda öldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

sendika.org'un haberine göre gazeteci Nuh Köklü’nün de aralarında bulunduğu bir grup akşam saatlerinde Kadıköy’de kartopu oynarken, kartoplarından birinin vitrinine gelmesine sinirlenen bir esnafın saldırısına uğradı.

Sopalı saldırgan ilk saldırısında püskürtülünce eline geçirdiği bir bıçak ile yeniden saldırıya geçti. Bunun üzerine yere düşen bir kişiyi kollamak isteyen Nuh Köklü saldırganın bıçak darbelerine maruz kaldı. Ağır yaralanan ve Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Köklü kurtarılamadı.

Saldırgan ise Göztepe Hastanesi’ne  kaldırıldı.

"ESNAF GEREKTİĞİNDE POLİSTİR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldüren polis ve esnafların yargılandığı davanın 5. duruşmasının görüldüğü 26 Kasım 2014 tarihinde toplanan 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda şu sözlerle esnafa polislik vazifezi yüklemişti:

"Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir hakemdir."

"NE OLUR BU BİR RÜYA OLSUN..."
Nuh Köklü'nün üyesi olduğu Yeldeğirmeni Dayanışması, Köklü'nün yaşamını yitirmesi sonrası şöyle bir açıklama yaptı:

"Akşam saatlerinde, Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan 10-15 kişilik bir arkadaş grubu olarak kar topu oynamaya çıktık. Karakolhane Caddesi sokaklarında birbirimizle şakalaşırken bir anda dükkanının camına kar topu gelen esnaf, önce sopayla ardından ekmek bıçağıyla öldürme kastıyla üzerimize saldırarak, canımız Nuh Köklü arkadaşımızı bıçaklayarak bizden ayırdı. Canımız yanıyor, içimiz kanıyor! Bu bir nefret cinayetidir. Dayanışma olarak yas ilan ediyoruz. Nuh'un son sözü: "Ne olur bu bir rüya olsun..."

"PARANOYAKLAŞAN İKTİDARIN EN BÜYÜK KORKUSU BİRLEŞMİŞ HALK GÜCÜ"
Nuh Köklü tweetter hesabından attığı son tweetlerinde İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı eleştirmiş:

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü