Geyiği arabaya bağlayıp yerde sürükledi, mahkeme haklı buldu!

Geyiği arabasına bağlayıp sürükleyen avcı bunu haberleştiren gazeteciye dava açtı ve haklı bulundu.
Geyiği arabaya bağlayıp yerde sürükledi, mahkeme haklı buldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Üner Muslukçu/Vehaber

Yaz 2014 yılında bir avcı Mecklenburg-Vorpommern Neuendorf yolunda bir römork un arkasına bağladığı ölü bir geyik sürüklemişti. rastgele çekilen bir görüntü Facebook ve yerel medyada - Ayrıca "Nordkurier" gazetesinde yayıldı. başlık "Yürek sızlatan Avcı ". makale, daha fazla kışkırtıcı terimler ile doluydu: "muhtemelen kayıplara karışmıştır", "cakacı" ve "pis avcı".
    Makaleyi muhabir Thomas Krause yazdı  "zorba/serseri kelimesi o anda bizim için, en doğru terim idi çünkü adamın yaptığı beni de çileden çıkardı. Bir insanın böyle bir şey yapabilmesi inanılır gibi değil. O Yüzden o kelimeyi uygun bulduk.
   

Mahkeme muhabiri 1000 €  para cezasına çarptırıyor
   

Ama avcı farklı düşündüğü için rapora karşı yasal işlem başlatıyor. kendini aşağılanmış hissettiği için ve  bir çok ayrıntıdan dolayı kimliği teşhis edilebilir tanımlanabilir olduğu için böyle bir karar alıyor. Çoğu gözlemcinin  şaşkınlığı karşısında en azından şu noktada başarılı oluyor ve haklı görülüyor: Pasewalk Bölge Mahkemesi yargıcının kararı, "zorba-avcı" terimi hakaret oluyor! Krause 1000 € para cezası ödemek zorunda.

    Krause'nin hukuk müşaviri, Berlinli avukat Dr. Malte Nieschalk Mahkemenin kesinlikle yasayı çok sert bir şeklilde tahlil ettiği kanatına varıyor. Hakaret cezalandırılabilir, ama yasal ihtiyar olduğunu savunuyor: -  serseri/zorba kelimesi toplum tarafından çokta kötü bir terim olarak algılanmadığını söylüyor. "Çolpa" veya "hödük" gibi."Benim gözümde bu tarz terimler şakalaşma bağabında kullanılıyor fakat cezai bir madde olmaması gerekiyor"diyor.
   

"Nordkurier" baş editörü için büyük bir skandal: "zorba-avcı" basın özgürlüğünü büyük bir tehlikeye sokuyor. Lutz Schumacher: "çok sayıda medyadan Dayanışma destekleri geliyor. FAZ gazetesi konuyla ilgili oldukça çok haber yazmıştır. Ayrıca Bild gazetesi için de düşünce ve basın özgürlüğü geçerlidir." Bu noktada herkesi can'ı gönülden katılmaya davet ediyoruz.
    En ön sırada Bild gazetesi patronu Diekmann: dayanışmacı şekilde tekrardan büyük ana sayfaya Nordkurier makalesini bastırıyor. Schumacher olayı dahada kışkırtıp cübbe içinde serserilik/zorbalık kelimesini telafus ediyor - ne de olsa kişisel görüşü!
   

Savcılık şimdi Schuhmachere hakaret suçundan soruşturma açmış durumda. Ne Avcı ne de avukatı ZAPP kameraları önünde konuşmayı kabul etmediler sadece yazılı bir açıklama  gönderildi: medyanın olağan dışı gerekçesi karşısında bile ne kadar basın özgürlüğü olsada  hiçbir şekilde bu derece lekeleyici bir tanım kullanılamaz.
   

Savcılık ve bölge mahkemesi de ZAPP kameraları karşısında bir açıklama yapmak istemediklerini belirttiler. Baş editör Schuhmacher için bu Mecklenburg Vorpommern in demokratik açığı olduğunun bir işareti. "Benim için bunlar yıldırma girişimleri ve işe yararsa gelecekte gazete  yazarlarının kullandıkları kelimeleri dikkatle seçmeye başlar ve belirli kelimeleri yazıp yazmamayı düşünürlerse basın sansürü isteğine ulaşmış olacak. Schuhmacher ve Nordkurier serseri/zorba-Avcı- hükmüne itiraz etmiştir.

 

Vehaber Menu