Gezi Davası'nda cami imamına zorla getirme kararı!

255 sanıklı Gezi davasında dönemin Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii imamı Halil Necipoğlu hakkında 'tanık' olarak ifadesinin alınabilmesi için zorla getirme kararı verildi.
Gezi Davası'nda cami imamına zorla getirme kararı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

 İstanbul Adalet Sarayı'ndaki  İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya 22 tutuksuz sanık ile avukatları ve iddianamede "müşteki" olarak görülen Gürcan Tabağ katıldı.
 

 Gürcan Tabağ, Şişli'deki bir otelin genel müdür yardımcısı olduğunu söyleyerek "İşletmeye geldiğimde gündüz vaktiydi, işyerinin giriş katında kalabalık gördüm. Daha sonra dışarıda bekleyen emniyet mensupları içeridekileri dışarı çıkartmaya çalıştılar. Bu esnada ben gerek içeriden gerekse dışarıdan otelin içine doğru herhangi bir nesnenin veya zararlı birşeyin atıldığını görmedim. Olay nedeni ile şikayetçi değilim. Davaya katılma talebim yoktur" dedi. Tabağ'ın avukatı da, "İddianameden de ismimizin silinmesini talep ediyoruz, taraf değiliz" diye konuştu.

 
Hakim,  sanık Onur Yener, Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'nin imamı Halil Necipoğlu ile Yaşar Tüylü hakkında zorla getirme kararı verdi. Duruşma ertelendi.  

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü