EMRAH SERBES’E BAŞBAKAN’A HAKARETTEN DAVA AÇILDI!

Yazar Emrah Serbes hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya hakaret ettiği iddiasıyla 10 ay 5 günden 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Emrah Serbes’e Başbakan’a hakaretten dava açıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İddianamede Serbes’in söylemlerinin kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu kapsamına girdiği öne sürülerek şikâyette bulunulduğu belirtildi.


Emrah Serbes 1 Mayıs 2013’te izin verilmememisine rağmen göstericilerin Taksim’e yürümek istediğini, çevik kuvvet ekiplerinin biber gazlı, tazyikli suyla eylemcilere müdahale edildiğini 17 yaşındaki bir genç kızın başına isabet eden gaz kapsülü sonucu yoğun bakıma kaldırıldığını, olayların başlangıcında duyarlı bir vatandaş, bir yazar olarak 1 Mayıs gösterilerine katıldığını söyledi. Aynı gün akşam konuk olarak katıldığı programda 1 Mayıs olaylarının değerlendirdiği ve üzerine tazyikli su sıkıldığı için olaylarda Başbakan’ın da payının olduğunu düşünerek ironi yaparak ‘Recep Tazyik Erdoğan’ nitelemesini kullandığını, hakaret etmediğini belirtti.