Tozlu çanta polisleri açığa aldırdı!

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararından sonra tahliye edilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Eskişehir'deki makam odasında 'usulsüz arama yaptıkları' iddiasıyla 10 polis açığa alındı.
Tozlu çanta polisleri açığa aldırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Habertürk Gazetesi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Avcı’nın, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki makam odasında 28 Eylül 2010’da arama yapıldı. Ankara ’dan giden polis ekipleri bazı dosyalara el koydu. Arama anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

SİYAH ÇANTADAKİ TOZ

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından emniyette soruşturma başlatan polis başmüfettişleri, polis kamerasındaki görüntüleri de mercek altına aldı. Görüntülerde Avcı'nın odasında yer alan bir çantanın üst tarafının değil de alt tarafının tozlu olduğu görülüyor. Siyah renkli çantadan ise 28 adet ses kaydı olduğu öne sürülen kasetler çıkıyor. Aramayı yapan polisler bu kasetlere el koyarken suç delili olabilecek çantayı ise aldıkları yere bırakıyor. Yürütülen soruşturma kapsamında makam odasındaki aramaya katılan 10 polis memuru, “usulsüz arama yaptıkları” iddiasıyla açığa alındı.