IŞİD'in üst düzey ismi yakalandı!

IŞİD'ın en çok aranan isimlerden olan Fas kökenli Fransız vatandaşı Mourad Fares'in geçen ay gizlice İstanbul'da yakalandığı, ardından da Fransa'ya gönderildiği iddia edildi
IŞİD'in üst düzey ismi yakalandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
IŞİD'in aranan isimlerinde Mourad Fares'in geçtiğimiz ay İstanbul'da yakalanıp, Fransa'ya gönderildiği ortaya çıktı. RTL radyosu, Fares'in bu sabah Paris'te terörle mücadele yargıçlarının önüne çıkarıldığını bildirdi.

NTV’den Kayhan Karaca’nın haberine göre, Fransa'nın İsviçre sınırındaki Thonon-les-Bains kentinde doğan 29 yaşındaki Fares, IŞİD saflarında savaşmak için Fransa'dan eleman toplayan bir şebeke oluşturmakla suçlanıyor.

Fransız basınında yer alan bilgiye göre, Fares Ağustos ayında resmi bir belge için Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldi. Kendisine belge veren Fransız makamları İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalanması için başvuruda bulundu. Fares'i 16 Ağustos'ta yakaladı. İade işlemleri nedeniyle Fares'in yakalanmasının bugüne kadar gizli tutulduğu iddia ediliyor.

Fransız servisleri, Facebook hesabında kendisini 'Ebu Hasan' olarak tanıtan Fares'in Temmuz 2013'ten bu yana Suriye'de olduğunu belirtiyor.

Fransız hükümetinin verilerine IŞİD saflarında savaştıkları söylenen 3 bin Batılının arasında yaklaşık 900 Fransız vatandaşı da bulunuyor.