Vali Mutlu'nun Sosyalizm sevgisi!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çin Halk Cumhuriyeti'nde sosyalizm propagandası içerikli konuşmayı ayakta alkışladı.
Vali Mutlu'nun Sosyalizm sevgisi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Ulusal Kanal'dan Gökhan Çelik'in haberine göre İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu dün akşam Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen Çin Halk Cumhuriyetinin kuruluşunun 64. yıl dönümü resepsiyonuna katıldı. Yerli ve yabancı bir çok davetlinin katıldığı resepsiyona, Başkonsolos Zhang Qingyang’ın gecede yaptığı propaganda konuşmasının ardından Vali Mutlu’nun alkışları damgasını vurdu.

İstanbul Valisi’nin bu tutumu gecede davetli konukların akıllarına, “Hüseyin Avni Mutlu yoksa sosyalist mi?” sorusunu getirdi.

Ulusal Kanal Vali Mutlu’nun alkışladığı o metine ulaştı. İşte o metin;

“Çin Komünist Partisi'nin liderliğinde, kararlılıkla sürdürülen Çin'e özgü sosyalist yol sayesinde Çin'in ekonomisi istikrarlı bir şekilde gelişmiş, halkın yaşam seviyesi yükselmiştir” konuşmasını ayakta alkışladı.

Bugün Çin halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 64.yıl dönümünü kutlama münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız.Ben ve eşim,resepsiyona katılan tüm misafirlere,Çin Başkonsolosluğu'nun sorumlu olduğu bölgelerinde ikamet eden ve çalışan Çinli ve Çin asıllı vatandaşlara,Çinli şirket temsilcilerine,Çinli öğrenci ve öğretmen ve okutmanlara en içten bayram dileklerimizi sunar ve bu vesile ile Çin'in gelişimine uzun yıllar göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden ötürü Türk arkadaşlara içtenlikle teşekkür ederiz.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana geçen 64 yıl içinde,özellikle de dışa açılım politikasının uyguladığı 35 yıl içinde ,Çin'de büyük değişiklikler meydana gelirken, siyasi,ekonomik,toplumsal ve kültürel alanlarda da büyük başarılar elde edilmiştir.Çin Komünist Partisi'nin liderliğinde, kararlılıkla sürdürülen Çin'e özgü sosyalist yol sayesinde Çin'in ekonomisi istikrarlı bir şekilde gelişmiş, halkın yaşam seviyesi yükselmiştir.Kapsamlı devlet gücü artan Çin'in uluslararası arenada daha önemli rol oynamaya başlamıştır.

Aynı zamanda; gelişmekte olan bir ülke olarak Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının dünya sıralamasında ilk yüze giremediği gözlenmiştir.Toplumsal gelişim ve ekonominin büyümesi sırasında karşılaşılan güçlükler oldukça fazladır.Çin Komünist Partisi'nin 18.Ulusal Kongresi'nde seçilen yeni lider kadrosu, Çin Rüyası'nı gerçekleştirme hedefini ortaya koymuştur.Kısacası; Çin Halkı'nın rüyası, refah ve güçlü bir ülkede halkın mutlu birliktelikle yaşaması olup,Çin rüyasının da gerçekleştirilmesi de, barışçı ve istikrarlı uluslararası ve çevresel ortam gerektirmektedir.Barışçı kalkınma yolunu izlemeye devam etmekte olan Çin,kendi rüyasını gerçekleştirmenin yanı sıra, dünyanın rüyasını da gerçekleştirmek için dünya halklarıyla el ele vererek çaba göstermektedir.

Bayanlar,Baylar

Çin ile Türkiye arasındaki dostluk münasebetleri uzun bir geçmişe dayanmaktadır.Son yllarda,Çin_Türkiye stratejik iişbirliği ilişkilerinin gelişim ivmesi kazandığını memnuniyetle görmekteyiz.Öteden beri her iki tarafı ilgilendiren önemli konularda karşılıklı destek verilmiştir.İki ülke arasındaki karşılıklı üst düzey ziyaretler yoğunlaşmış,karşılıklı siyasi güven artmış,kültürel iletişim pekişmiş, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin kapsamı; deniz ve hava ulaşımı, finans,yeni enerji kaynakları,ileişim,otomobil,makina,çelik,elektrik enerjisi, maden vb. sektörlere genişletilmiştir.

2012 yılı Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' olarak başarıyla kutlanmış,2013 yılı da Çin'de Türk Kültür Yılı' olarak coşkuyla kutlanmaktadır,bu büyük faaliyetler iki halk arasındaki dostluk ve anlayışın bir adım daha pekiştirilimesini sağlamıştır.Çin ile Türkiye arasındaki dostluk-işbirliği münasebetlerinin istikrarlı ve sağlıklı şekilde gelişmesi,iki devletin ortak arzusu olmasının yanı sıra,iki halkın temel çıkarlarına da uygundur.

Türkiye'de ikamet eden ve çalışan Çinli ve Çin asıllı vatandaşlar, Çinli şirketler,Çinli öğrenciler ve öğetmenler-okutmanlar Çin'in ve Çin-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine büyük katkıda bulunmuşlardır.Çalışan ve azimli sizler,her zaman anavatanın kalkınmasıyla ilgilenmektesiniz.Bu vesile ile sizlere tekrar saygılarımı ve teşekkürlerimi iletmek isterim.

Son olarak, Çin Halk Cumhuriyeti'nin refah içinde,güçlü bir ülke olmasını ve Çin-Türk Cumhuriyeti'nin refah içinde bir ülke olamsını ve Çin-Türk halkları arasındaki dostluğun sonsuza kadar sürmesini, Tüm konukların sağlıklı, mutlu bir yaşam ve iyi bir çalışma hayatı olmasını diler hepinize teşekkür ederim.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü