Bayrak indirme olayı provokatif!

İmralı'ya giden HDP heyeti, Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını kamuoyuyla paylaştı.
Bayrak indirme olayı provokatif!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İmralı Cezaevi'ne giderek PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, dönüşte Öcalan'ın açıklamalarını kamuoyuyla paylaştı.

Öcalan, Lice'de hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı dilerken, “Bu kayıplarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelemizde yitirilen son canlar olmasını diliyorum” dedi.

'Süreç' hakkında da konuşan PKK lideri, somut çalışmaların başladığını söyleyerek şunları kaydetti:

'Yeni aşamanın hayata geçirilmesi için yoğunlaşmam ve umudum aynı kararlılıkla sürmektedir. Bir önceki görüşmemizde her iki tarafı da süreci zorlayıcı gelişmelerden ve provokasyonlara zemin hazırlayacak durumlardan kaçınmaları konusunda duyarlı olmaya çağırmıştım. Bu çağrımı yineleyerek her iki tarafın da anlamlı bir çatışmasızlık durumuna mutlak bir şekilde saygı göstermesini beklemekteyim. Son dönemde yaşanan olaylar süreci zorlamaktadır. Ve büyük sıkıntı yaratmaktadır. Bu sıkıntıları aşma konusunda hep birlikte büyük bir kararlılık ve sağlam bir barış iradesini göstermek durumundayız. Geldiğimiz aşamanın umut verici bir başlangıç olduğunu söylemiştim. Bu gün itibariyle bu umudumun çözüme dönük somut çalışmalara dönüşmeye başladığını gözlemlemekteyim. Tarihi bir aşamadayız. Başarılı olacağımıza da inanıyorum. Bunu başarmamız için burada yürüttüğümüz görüşmelerin tüm kamuoyunun bilgisine açık, şeffaf ve yasal bir şekilde yürütülmesi gerektiği tartışmasızdır. Böyle olması durumunda sürecin spekülasyonlara değil, demokratik çözüme ve bütün ülkenin demokratikleşmesine dönük olduğu herkes tarafından görülecektir.'

Bayrak indirme provokasyon
Lice'de yurttaşların katledilmesinden sonra yaşanan bayrak indirme olayına da değinen Öcalan, 'bizim hiçbir ulusun ulusal değer ve simgelerine karşı olumsuz ve rencide edici bir yaklaşımımız olmamıştır, olamaz' dedi ve olayı 'Türkiye halkını bize karşıtlaştırmayı amaçlayan provokasyon' olarak nitelendirdi.

Öcalan, olayın açığa kavuşturulması için her iki tarafın da konuyu soruşturması ve sonuçlarını halkla paylaşmasını istedi.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü