ABD saldırıyı önceden haber verdi!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcisi aracılığıyla, ABD ve müttefiklerinin Suriye'de IŞİD hedeflerini vuracaklarından haberdar olduklarını açıkladı.
ABD saldırıyı önceden haber verdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
ABD ve 5 Arap ülkesinin Suriye'deki Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Nusra Cephesi noktalarını bombalamasının, Suriye'nin bilgisi dahilinde olduğu açıklandı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin egemenlik haklarına saygı gösterilmesi halinde terörle mücadelede işbirliğine hazır oldukları tekrar hatırlatılırken, Suriye Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi'nin, hava saldırısından saatler önce, ABD ve müttefiklerinin IŞİD'e saldıracağı hususunda bilgilendirildiği duyuruldu.

Açıklamada ek olarak, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, Irak Dışişleri Bakanı aracılığıyla, ABD'li mevkidaşından gelen bir mektup aldığını, mektupta ABD'nin, bazıları Suriye'de bulunan IŞİD hedeflerini vuracağının belirtildiği söylendi.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin egemenlik hakkına saygı ve sivil ölümlerinin engellenmes kaydıyla, terörle mücadelede her türlü işbirliğine açık olduğunu yineledi.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü