İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD saldırısına karşı eylem!

İstanbul Üniversiteliler, IŞİD yanlılarının saldırısına karşı Fen Fakültesi önünde eylem düzenledi.
İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD saldırısına karşı eylem!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Yapılan açıklamada polis ve özel güvenliğin IŞİD üyelerini koruduğu vurgulandı.

Yapılan açıklama şöyle;

'Bugün İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD'li çeteler, üniversitede bulunan IŞİD'in Kobane'de yaptığı katliamları teşhir eden afişleri 'IŞİD katliam yapmıyor' diyerek indireceklerini söylediler. Üniversite öğrencileri olarak Rojava'da, Kobane'de çocukları katleden, kadınlra tecavüz eden IŞİD çetesine, eli kanlı katillere geçit vermemek için bir araya geldiğimizde, 20 kişilik bir güruh yüzlerinde siyah maskeleriyle, ellerinde çivili sopalarla bizlerin üzerine saldırdılar.

Saldırı sonrasın ne ÖGB ne de polisler hiçbir şey yapmamıştır. Bu katillerin nereden güç aldıklarını biliyoruz. Nasıl ki AKP, Rojava'da insanları katleden IŞİD çetelerine tırlarla silah yardımı gönderiyor, bu katliamcılara her türlü desteği sağlıyorsa bu saldırı da AKP politikalarından bağımsız değildir.

Üniversite öğrencileri olarak, eli kanlı IŞİD çetesine ve onu besleyen AKP'den hesap soracağız. Bulunduğumuz bütün alanlarda mezhepçi-ırkçı-zihniyete karşı,halkların kardeşliğini savunmaya ve barışın sesini yükseltmeye devam edeceğiz.'
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü