Ethem'in annesine 10 yıl hapis istemi!

Ahmet Şahbaz, Sarısülük ailesi tarafından darp edildiğini öne sürerek dava açtı, Sarısülük'ün annesi ve kardeşleri hakkında 10 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyor.
Ethem'in annesine 10 yıl hapis istemi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Ankara'daki Haziran Direnişi sırasında silah kullanarak Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan ve 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan polis Ahmet Şahbaz'ın şikayeti üzerine Sarısülük ailesi hakkında dava açıldı. Şahbaz'ı darp ettikleri öne sürülen Sarısülük ailesi hakkında 10 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyor. Birgün gazetesinden Elçin Yıldıral’ın haberine göre, olaylı geçen Sarısülük Davası'nın 23 Eylül 2013'deki ilk duruşmasında, 100 kadar sivil polisin mahkeme salonunda yer alması nedeniyle tartışma yaşanmış, Sarısülük'ün avukatları, sivil polislerin duruşma salonundan çıkartılmasını istemişti. Salonda yaşanan arbeden sonra Ahmet Şahbaz'ın kimliğini gizlemek için taktığı peruk düşmüş, duruşma da ertelenmişti.

YİNE 'MARJİNALLER'
Ailenin avukatları, tanıkların yaralanması ve hareket nedeniyle sivil polisler hakkında şikayetçi olurken, sanık polis Şahbaz da avukatları aracılığıyla ailenin kendisine hakaret ve darp ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Şahbaz'ın avukatı, suç duyurusu metninde “Salon içindeki ve önündeki bazı marjinal grupların duruşmanın başından itibaren sanığa ve sanık vekillerine yönelik sözlü ve fiili saldırılarda bulunduğu”, “duruşma salonunun tamamen marjinal grupların kontrolüne geçtiği ve salonun terörize edildiği” gibi iddialara da yer verdi.

10 YIL HAPİS
Sarısülük ailesinin şikayetini işleme koymayan savcı, Ahmet Şahbaz’ın şikayeti üzerine, anne Sayfi Sarısülük ve kardeşleri İkrar, Mustafa ve Cem hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın tamamlanması üzerine Sarısülük ailesi hakkında “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlamalarıyla 10 yıl 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü