Çipli kimlikler geliyor!

Yeni kimlik kartları Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak. Şimdilik 10 milyon adet basılan kimlikler 3 yıl içerisinde tüm ülke genelinde dağıtılacak. Fiyatı ise 18 lira.
Çipli kimlikler geliyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun haberini verediği çipli kimlik kartları ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. ‘Akıllı Kimlik Kartları 3 yıl içinde ülke geneline dağıtılacak, Pembe ve mavi nüfuz cüzdanları tarihe karışacak.

Yeni kimlikler 2014 Aralık ayı itibariyle yeni sahiplerini bulacak. Bugüne kadar 10 milyon adet basılan kartların, bu yıl sonuna kadar 2 milyon kişiye verilecek. Kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti 18 lira olacak.

Akıllı kimlik kartlarının içinde 1 GB’lik çip bulunacak. Kişinin, parmak, damar ve avuçiçi izi gibi tanımlayıcı özellikleri kimlikte yer alabilecek. Ayrıca, banka hesap numaraları, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip de kimlikte bulunacak. Böylece vatandaşlar günlük hayatta birçok işlemi tek kartla yapabilecek.

Çipli kimlikler, vize istemeyen ülkelere girişlerde pasaport yerine de geçecek.

Kullanım süresi 10 yıl olarak öngörülen akıllı kimlikler nasıl edinilecek? Vatandaşlar, kimlik kartlarını almak üzere mektupla ya da muhtarlık askı listeleri ile davet edilecek.

Yeni kimliklerin 2017 yılına kadar tüm Türkiye’de dağıtımının tamanlanması hedefleniyor.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü