IŞİD'den kan donduran hashtag!

IŞİD militanlarına ait hesaplar ise kan donduran bir hashtag açarak pilotu nasıl öldüreceklerini IŞİD sempatizanlarına sormaya başladı...
IŞİD'den kan donduran hashtag!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Geçtiğimiz hafta Rakka'da düşen savaş uçağının Ürdünlü pilotu IŞİD'in eline geçirilmişti. Şimdi o pilotun kaderi belki de IŞİD'in ve Twitter'daki IŞİD sempatizanlarının insafına kalmış durumda. 26 yaşındaki pilot Yusuf el-Kasasbeh'in örgütün elindeki son fotoğrafı IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarında yayınladı. Militanlar kendi hesaplarından 'Pilotu nasıl öldürelim' hashtagiyle sempatizanlarına seslenerek kendilerine fikir vermelerini istedi. Başlık altına mesaj atan ve koalisyon operasyonlarında hayatını kaybetmiş bir Suriyelinin annesi olduğunu iddia eden kişi pilotun bir direğe geçirilerek yavaşça öldürülmesini istedi. Terör örgütü sempatizanlarından bazıları ise pilotun başının kesilmesini, canlı canlı yakılmasını ve hatta bulldozerle ezilmesi gerektiğini bile öneriyor. Kan donduran bu hashtag binlerce kez retweet edilerek Twitter'da yayıldı.

'ÇOK AĞIR SONUÇLARI OLUR'

IŞİD Ürdün'den pilot karşılığında koalisyondan çıkmasını ve bazı savaş suçlularını serbest bırakmasını talep ediyor. Ürdün ise pilota bir zarar gelmesinin 'çok ağır sonuçları' olacağını belirterek örgüte gözdağı veriyor.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü