ALİ BULAÇ'IN KİTABININ TOPLATILMASINI İSTEDİ!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Devletin ele geçirilmesine müsaade etmeyiz' sözlerine kitabında yer veren Zaman yazarı Ali Bulaç'ın 'Din ve Siyaset' adlı kitabının toplatılması için mahkemeye başvurdu.
Ali Bulaç'ın kitabının toplatılmasını istedi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ali Bulaç’ın 'Din ve Siyaset' isimli kitabıyla ilgili mahkemeden toplatma talebinde bulundu. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra TBMM Dostluk Grubu başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki sözleri kitapta yer alan Davutoğlu, manevi tazminat ve yayın durdurma istedi.

'Kitabın basımı durdurulsun' talebi
Zaman'ın haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Din ve Siyaset' kitabında kendisiyle ilgili ifadelerine ilişkin Zaman yazarı Ali Bulaç’a 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.
Davutoğlu’nun, “Bizim bir devlet geleneğimiz var. Osmanlı’da da bu böyleydi, devlet için evlatlar bile feda edildi. Bugün de devlete zarar verecek bir yapıyı kabul etmemiz mümkün değil. Devletin ele geçirilmesine müsaade etmeyiz” sözlerinin bir kısmına Bulaç, İnkılap Yayınları’ndan çıkan 'Din ve Siyaset' kitabında yer vermişti. Davutoğlu da açtığı davada, bu ifadelerin kitapta yer almasından ötürü 'Din ve Siyaset' adlı kitabın basımının durdurulmasını veya söz konusu ifadelerin üzerine bant çekilmesini istedi.

'İfade özgürlüğüne aykırı'
Ancak Davutoğlu’nun yalanladığı ifadeler, 11 Ocak 2014 tarihinde hükümete yakın Sabah, Takvim, Star, Haber 7 olmak üzere birçok gazete ve internet sitelerinde yayınlandı. Ali Bulaç da davaya ilişkin, 'Basına yansıyan ifadelerin kitapta kullanılmasından yola çıkılarak baskı durdurma anlamına gelecek yasak talebi ifade özgürlüğüne aykırı' yorumunda bulundu.
Vehaber Menu