HDP: AHMET DAVUTOĞLU'NU DARBE KONUSUNDA UYARMIŞTIK!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na karşı 'saray darbesi' yapıldığını söyledi.
HDP: Ahmet Davutoğlu'nu darbe konusunda uyarmıştık!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu daha önce hükümete yönelik bir "darbe" olacağı konusunda uyardıklarını belirterek, "Bu uyarıları dikkate almayan Davutoğlu'nun hazin sonunun ne olduğunu gördü kamuoyu. 7 Haziran'dan itibaren devreye konan saray darbesinin her alanda teslim almaya çalıştığını ifade ediyoruz. Siyaset kurumunu, parlamentoyu, yargıyı, toplumsal yaşamın tamamını teslim almaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayış belki de eşi benzeri görülmemiş darbe mantığıyla bu süreçleri işletmeye devam ediyor" dedi.


Baluken sözlerine şöyle devam etti:

"Darbe sürecinin diğer partilerin içişlerini nasıl yönettiğini rahat görürsünüz. MHP'deki kurultay tartışmalarına, liderlik tartışmalarına bakın. Arkasında bu saray darbesinin aktörlerini görürsünüz. Dokunulmazlık tartışmasında bile tabanın istediği tutumu ortaya koymayan CHP'deki duruma baktığınızda saray darbesi aktörlerinin nasıl siyasi partileri yönlendirdiğini görebilirsiniz. Yönlendiremediği tek adres HDP'dir. HDP olduğu için tamamen tasfiye etme planını devreye koymaya çalışıyor. Bütün tarihe geçecek olan insanlığa karşı işlenen suçların tamamında Davutoğlu'nun yetkisi, imzası kullanılarak o süreçler hayata geçirildi. Sonra Davutoğlu'nun değiştirilmesine karar verilmiş oldu. Temel olarak 3 önemli hususun Davutoğlu'nun tasfiyesine neden olduğunu düşünüyoruz. Birincisi Kürt meselesini çözmeyen çözülür dedik. Kürt meselesini çözmeyen sayısız hükümet ve başbakanın yer aldığı tarihin tozlu raflarında çöp sepetinde kısa başbakanlık döneminde en ağır katliamları yapan Davutoğlu yerini almıştır.

Bu tespitimiz hükümetin başına gelecek olan başbakanlar için bir uyarıdır. İkincisi savaş sürecinin sürdürebilirliğiyle ilgili mevcut durumun gelmiş olduğu aşama. Fiili bir savaşın sürdürülemez olduğunu söylüyorduk. Üçüncüsü darbe süreciyle başkanlık rejimin getirilmesi hedefiydi. Davutoğlu çok çalıştı bunu yaşama geçirmek için. Başkanlık sisteminin tahkim edilmesi için çabayı ortaya koydu. Ama karşısında HDP gibi bir güç olduğu için Davutoğlu'nun tasfiyesi devreye konmuş oldu. Türkiye tarihinin en kanlı katliamları kısa süre başbakanlık yapmış olan Davutoğlu döneminde yaşatılmıştır. Davutoğlu'nun gidişi bu katliamları yapanların tarih önünde hesap vermeleri şart. Aynı zamanda darbecilerin habercisi olarak görülmelidir. BU tasfiye süreçleri şekillendikten sonra yargılama süreçlerinin başlayacağını göreceğiz"

Vehaber Menu