HDP'Lİ ALTAN TAN'DAN ENSAR VAKFI AÇIKLAMASI! BİR OLAYLA SUÇLAMAK YANLIŞ...

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili 'bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak yanlış' dedi.
HDP'li Altan Tan'dan Ensar Vakfı açıklaması! Bir olayla suçlamak yanlış...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Karaman’da yaşanan olayın hiçbir şekilde üstünün örtülmemesi gerektiğini söylerken, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun vakanın üzerine tüm gücüyle gitmesi gerektiğini söyledi.

Tan şöyle devam etti: “Ancak bu olayın üzerinden İslami vakıfları, kuruluşları karalamak ve tümünü şamil etmek de yanlış. Bir olaydan hareketle bütün kurumu suçlamak, aynı görüşe sahip bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak yanlış” dedi.

Tan ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Aile Bakanı Ramazanoğlu arasında yaşanan ‘önüne yatma’ polemiğini gereksiz bulduğunu belirtti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” demiş, infial yaratan bu sözler üzerine bakanlıktan yapılan açıklamada ise Ramazanoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığı savunulmuştu.

Vehaber Menu