HDP'nin seçim sloganı belli oldu!

HDP, 1 Kasım için 'İnadına HDP' sloganına karar verdi. HDP, bugün Ankara'da seçim bildirgesini açıklıyor. Bildirgede 'radikal demokrasi' ve 'demokratik özerklik' vurguları da yer alacak.
HDP'nin seçim sloganı belli oldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:19:59    

Geçtiğimiz seçimlerde 'Bizler Meclise' sloganını kullanan HDP,  1 Kasım seçim sloganını 'İnadına HDP' olarak belirledi. 

Bugün açıklanacak olan HDP'nin seçim bildirgesinde,  ekonomik vaatler kadar, demokrasi ve barış vaadi de öne çıkıyor. 'İnadına yerinden yönetim' başlığı altında HDP, yerel yönetimin güçlenmesini savunuyor. HDP seçim broşüründe, 'Valimizi, kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz' deniliyor.

DOLMABAHÇE MUTABAKINDA ISRAR EDİLECEK

Dolmabahçe mutabakatının 'zemin'olarak belirlendiği HDP'nin Kürt sorunu politikasında, 'Dolmabahçe mutabakatı zemininde muhattaparın özgür ve eşit koşullarda görüşmeleri sürdürebilmesi, ellerin tetiklerden çekilmesi ve karşılıklı güçlendirilmiş çatışmasızlığın sağlanması' hedef olarak konulmuş durumda.

HDP BİLDİRGESİNDE 'DEMOKRATİK ÖZERKLİK' DEDİ

HDP, seçim bildirgesinde Türkiye'de yaşanan son şiddet ortamından bizzat Erdoğan'ın sorumlu olduğu savunulurken, şöyle denildi: '7 Haziran sonrası, demokratik değişim rüzgarının kendini de silip süpüreceğinden dehşete düşen Erdoğan, ikna edici ve inandırcı hiçbir gerekçe olmaksızın ülkeyi savaş ve kaos ortamına sürükledi.'

'RADİKAL DEMOKRASİ' VURGUSU

HDP seçim bildirgesinde 'radikal demokrasi' vurgusu da yapılarak, 'Gerçek demokrasiye ancak toplumun ve insanın, sermayenin ve siyasi iktidarın mutlak tahakkümü altında ezilmesine karşı etkili mücadele edenler erişebilir. Bütün bunlar acak radikal demokrasiyle mümkündür' denildi. 

VİCDANİ RET HAKKI TANINANACAK

 

 

 

 

HDP'nin vaatleri arasında öne çıkanlardan biri de, Türkiye'deki zorunlu askerlik hizmetine karşılık, 'vicdani ret' kavramının yasalara girmesi oldu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü