HEAD AND SHOULDERS KÖPEKLERİ KÖR BIRAKIYOR!

Head and Shoulders kepek önleyici solüsyon gibi şampuanların müşterileri etkilediğinden emin olmak için binlerce Beagle cinsi köpeklere zalimce test uyguluyor.
Head and Shoulders köpekleri kör bırakıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Ecem Parlayan/Vehaber

Yousignanimals'da yer alan habere göre beagle cinsi köpekler P&G şampuanlarının kalite testleri sırasında kör ediliyor!

21. yüzyılın teknoloji ve sıradışı gelişmelerin ve ilerlemelerin zamanı olacağına inanıldı. Procter & Gamble gibi şirketler ürünleri için rutin testleri ve kalite kontrollerini yapmak için eskimiş yöntemleri kullanıyorlar. Head and Shoulders(kepek önleyici solüsyon) gibi şampuanların mükemmel formülüyle müşterileri etkilediğinden emin olmak için binlerce Beagle cinsi köpek zalimce testlere katlanmak zorunda bırakılıyor. Laboratuar deneyleri sırasında, beagle cinsi köpekler, gözlerine ve kafalarına dökülen kimyasallar yüzünden sürekli kör ediliyor.
Bu köpekler tamamen kör oluncaya kadar deneylerde tekrar tekrar kullanılıyorlar.
Yoğun protestolara rağmen İngiliz Hükümeti'nin Yorkshire'da beagle deney tesisinin açılmasına onay vermesinden dolayı ne yazık ki, dünya çapında Beagle cinsi köpeklerin bu testlerde kullanılma trendinde artış var gibi görünüyor. İngiliz Hükümeti'nin özel şirketlere bu tesisleri kiralayıp kiralamayacağı kesin değil.
Her iki durumda da P&G'nin beagle cinsi köpekler üzerinde deney yapmaya bir an önce son vermesi ve ürünlerini test etmek için yeni yöntemler, alternatifler geliştirmesi lazım. Kalite kontrolü için savunmasız köpekleri kullanmak ve onlarda ciddi yaralanmalara neden olmak ahlaksızca ve sağduyu sahibi olduğunu iddia eden bir şirket tarafından böyle bir şeyin olmasına izin verilmemeli.
Şirket yetkililerine de P&G'ye tamamen boykot uygulayacağımızı, bütün Procter & Gamble ürünlerimizi atacağımızı ve isteklerimiz kabul edilene kadar hiçbirini almayacağımızı bildirmek isteriz.