'ışid paskalya katliamı planlıyordu'

''najim laachraoui'nin liderlik ettiği ışid hücresi de paskalya saldırıları planlıyordu. ancak abdeslam'ın yakalanmasının ardından havalimanı ve metro saldırılarını düzenleme kararı aldılar''
'IŞİD Paskalya katliamı planlıyordu'
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

times gazetesi, belccedil;ika#39;daki bir ışid huuml;cresinin bu haftasonu hristiyanların paskalya bayramı kutlamaları sırasında katliam gerccedil;ekleştirmeyi planladığını, huuml;cre liderinin ouml;lduuml;ruuml;lmesinin ardından planların değiştirildiğini yazıyor.

bbc tuuml;rkccedil;e#39;de yer alan haberde şouml;yle deniliyor:

quot;bruuml;ksel saldırılarını soruşturan yetkililer, ışid uuml;yelerinin hedefinin kalaşnikof ve pompalı tuuml;feklerle bu haftasonu bir dizi saldırı olduğunu duuml;şuuml;nuuml;yor.

quot;guuml;venlik kaynakları, bruuml;ksel#39;deki ışid huuml;cresinin paris#39;tekine benzer bir saldırı iccedil;in hazırlandığı, saldırıdan guuml;nler ouml;nce duuml;zenlenen baskınınsa planları bozduğu kanısında.

quot;ışid huuml;cresinin lideri cezayir asıllı mohamed belkaid, baskın sırasında ccedil;ıkan ccedil;atışmada ouml;lduuml;ruuml;lmuuml;ştuuml;.

quot;belkaid, elindeki kalaşnikofla ateş accedil;arken polis keskin nişancısı tarafından vurularak ouml;lduuml;ruuml;lmuuml;ştuuml;. baskının sonunda huuml;cre evine girildiğinde belkaid#39;in bedeninin ışid bayrağına sarıldığı gouml;ruuml;lmuuml;ştuuml;.

kasım 2015#39;teki paris saldırılarının zanlılarından salah abdeslam 18 mart#39;ta duuml;zenlenen pois baskınında yakalanmıştı.

quot;aynı baskından sağ kurtularak kaccedil;an salah abdeslam ise bir diğer baskında yakalanmıştı. abdeslam#39;ın canlı ele geccedil;irilmesi ve itirafccedil;ı olabileceği endişesi, bir başka ışid huuml;cresini harekete geccedil;meye ve 22 mart#39;taki saldırıları duuml;zenlemeye itti.

quot;najim laachraoui#39;nin liderlik ettiği ışid huuml;cresi de paskalya saldırıları planlıyordu. ancak abdeslam#39;ın yakalanmasının ardından havalimanı ve metro saldırılarını duuml;zenleme kararı aldılar.

quot;bruuml;ksel saldırılarıyla ilgili olaraksa havalimanındaki uuml;ccedil;uuml;ncuuml; saldırganı arama ccedil;alışmaları devam ediyor.

quot;guuml;venlik kamerası gouml;ruuml;ntuuml;lerine takılan ancak kimliği accedil;ıklanmayan kişinin, havalimanı saldırısında uuml;zerindeki bomba duuml;zeneğini patlatarak ouml;len khalid el barkaoui ile konuştuğu da gouml;ruuml;luuml;yor.

quot;uuml;ccedil;uuml;ncuuml; saldırganın havalimanı tahliye edilirken sivillerin arasına karışarak bouml;lgeyi terk etmiş olabileceği ihtimali uuml;zerinde duruluyor.