IŞİD yeniden Kobane'ye girdi! Ölü ve yaralılar var...

IŞİD'in gece yarısı Kobane'ye yeniden girdiği aktarıldı.
IŞİD yeniden Kobane'ye girdi! Ölü ve yaralılar var...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kobane'de yaralar sarılmaya başlamıştı ki yeniden IŞİD saldırısıyla sarsıldı, dün gece IŞİD militanları şehire yeniden sızdı. Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre gece yarısı saat 04:40 sıralarında IŞİD Kobani'nin değişik yerlerinden şehre sızdı. IŞİD'in saldırısı sonrası bölgede çatışma çıktı. Çatışmada esnasında büyük bir patlama da yaşandı. Ölü ve çok sayıda kişinin yaralı olduğu gelen bilgiler arasında. Ayrıca sınıra doğru yönelmeler de izleniyor.

Saldırının sebebi tam olarak  bilinmiyor. Ancak IŞİD'in, YPG'nin Rakka'ya doğru ilerlemesini durdurmak için yaptığı düşünülüyor.

Kobani’den son durumu aktaran imc tv Muhabiri Barzan İso, saldırıları gerçekleştirenlerin üç araçla Kobani şehir merkezinde YPG kıyafetleri ile dolaştıkları ve daha sonra sivil halkı taramaya başladıklarını aktardı.

IŞİD üyelerinin Kobani kent merkezine nasıl geldikleri konusunda herhangi bir bilgi edinemediklerini belirten İso, IŞİD üyelerinin Türkiye tarafından geçmiş olabileceği üzerinde durulduğunu aktardı.

IŞİD ile YPG güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve IŞİD’in elinde sivil rehinelerin olduğunu belirten İso YPG güçlerinin halka  dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunduklarını belirtti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü