IŞİD'in 2 numaralı ismi öldürüldü mü?

Irak Savunma Bakanlığı, IŞİD'in 2 numaralı ismi olduğu iddia edilen Ebu Ala Afri'nin ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.
IŞİD'in 2 numaralı ismi öldürüldü mü?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ebu Ala Afri'nin öldürüldüğü iddiası ile ilgili ABD ve IŞİD safından henüz bi açıklama yapılmadı. Evrensel'in haberine göre Irak Savunma Bakanlığı, IŞİD'in 2 numaralı ismi olduğu iddia edilen Ebu Ala Afri'nin ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. ABD ve IŞİD henüz bu iddiayı teyit eden bir açıklama yapmadı.

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afri'nin öldürüldüğü sırada Tel Afer'de bir camide toplantı halinde olduğu belirtildi. Ebu Ala Afri'yle birlikte toplantıda olan çok sayıda militanın da öldürüldüğü ifade edildi.

Sürgündeki Musul Valisi Asil Nuceyfi, BBC'ye yaptığı açıklamada kaynaklarından öğrendiği kadarıyla Afri'nin öldürüldüğünün doğru olduğunu söyledi.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, Saad Maan İbrahim, Afri'nin saldırı anında hedeflenen bölgede olduğunu doğruladı ancak akıbetine dair görüş belirtmedi.

Ebu Ala Afri'nin, Mart ayındaki koalisyon saldırılarında ağır yaralanan IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi'nin yerine 'geçici lider' olarak atandığı ileri sürülmüştü.

ABD, Mayıs ayının başında Ebu Ala Afri için 7 milyon dolar ödül koymuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü