İsrail ordusu 16 yaşındaki Filistinli kız çocuğunu öldürdü

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusu tarafından düzenlenen bir operasyon sırasında 16 yaşındaki bir kız çocuğu, evinin damında vurularak öldürüldü.
İsrail ordusu 16 yaşındaki Filistinli kız çocuğunu öldürdü
2022-12-12 22:57:52   Güncelleme: 2022-12-12 22:57:52    

Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin Sağlık Bakanlığı, Jana Zakarne adındaki çocuğun, Cenin'de Pazar günü İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürüldüğünu açıkladı.

İsrail ordusu ise olayla ilgili haberleri incelediğini bildirdi henüz resmi bir sonuç açıklamadı.

Bu yıl, 2005 yılından bu yana en çok Filistinlinin İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü yıl oldu ve Jana bu yıl öldürülen en genç Filistinli.

Filistin Özerk Yönetimi'nin resmi haber ajansı WAFA Zakarne'nın bedeninin, ailesi tarafından, mahalleye baskın yapan İsrail askerleri çekildikten sonra, damda bulunduğunu yazdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, görgü tanıklarının, kızı, yakındaki bir binanın üzerine konuşlanan İsrailli nişancıların vurduğunu gördüklerini söylüyor.

İsrail medyasında yer alan haberler de bu yöne işaret ediyor

İsrail kamu yayın kuruluşu Kan, İsrail ordusu tarafından yapılan ön soruşturmada, bölgeye gizlice baskın yapan bir İsrail askeri biriminin, o yönden karşı ateş geldiğini farkederek, çocuğun bulunduğu dama ateş açtıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Kan, İsrail ordu kaynaklarına atıfla, Jana Zakarna'nın Filistin ateşiyle vurulmuş olması ihtimalinin tamamen dışlanmadığını ama bunun küçük bir ihtimal olduğunu da kaydetti.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, bazı Filistinlileri gözaltına almak amacıyla Cenin'de bir bölgeye yapılan baskında kendilerine ateş açıldığı ve patlayıcı madde atıldığı ve İsrail askerlerinin de ateşe cevap verdikleri kaydediliyor.

Açıklamada üç Filistinli'nin de 'Terörle ilişkili oldukları şüphesiyle' gözaltına alındıkları ekleniyor.

Jana Zakarne, bu yıl İsrail askerleri tarafından öldürülen çok sayıdaki Filistinliden sonuncusu oldu.

Yıl boyunca Batı Şeria'da 150'den fazla Filistinli, hemen tamamı İsrail askerleri tarafından vurulmak suretiyle öldürüldü.

İsrail ordusu, geçtiğimiz İsrail'de, Mart ayından itibaren bir kısmı İsrail vatandaşı olan Filistinliler tarafından 17 İsrailli ve 2 Ukraynalının ölümüyle sonuçlanan bir dizi saldırının ardından, işgal altındaki Batı Şeria'ya hemen her gece baskınlar düzenliyor. Bunlar İsrail sınırları içinde 2015 yılından bu yana düzenlenen en kanlı saldırılardı. İsrail ordusu yıl boyunca toplam 31 İsraillinin öldürüldüğünü söylüyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü