isveç'te camiye eşcinsellik virüstür cezası!

isveç'te camii imamının verdiği vaazda eşcinselliği virüs olarak tanımlaması nedeniyle devletten alınan yardım dört ay kesildi.
İsveç'te camiye eşcinsellik virüstür cezası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

nbsp;isveccedil;#39;ın halmstad kentinde bulunan bir camiide imam eşcinselliği viruuml;s olarak tanımladı, bunun uuml;zerine camiye devlet tarafından verilen yardım kesildi.

dha#39;da yer alan habere gouml;re devlet yardımlarını muuml;sluuml;man kurumlara paylaştırmayı duuml;zenleyen isveccedil; muuml;sluuml;manları federasyonu da (smf) halmstad camii#39;nin etkinliklerini yakından izlemekle gouml;revlendirildi.

isveccedil; muuml;sluuml;manları federasyonu, halmstad camisinin savunmasını inandırıcınbsp; bulmayarak, caminin aldığı devlet yardımının douml;rt ay suuml;reyle dondurulması, federasyon uuml;yeliğinin de incelenmesi kararını aldı.

değişik inanccedil;lara yardım ve desteği organize eden isveccedil; inanccedil; topluluklarına kamu desteği komisyonu (sst) yetkilisi max stockman, bu durumda halmstad camii#39;nin bundan sonra devlet desteği almasının zor olabileceğini belirtti.

halmstad camisinin web sitesinde yayınlanan video duyurusunda, cami imamının eşcinseliği virus olarak nitelemediği; ancak, eşcinsellerin cinsel ilişkileri ile hastalıklara neden olabileceği vurgusu yapıldığı belirtildi.

toplumda eşcinsellerin hakları derneği rfsl#39;in imam hakkında bir toplum grubuna karşı nefret succedil;u islediği iddiası ile yapılan polis başvurusu ise, savcılık tarafından succedil; unsuru olarak kabul edilmedi.