İzmir'de patlama

İzmir adliyesi yakınlarında patlama meydana geldi.
 İzmir'de patlama
2017-01-05 16:20:23   Güncelleme: 2017-01-05 17:03:06    

İzmir Adliyesi C Kapısı yakınlarındaki hâkim ve savcı otoparkında bomba yüklü bir araç infılak ettirildi. Saldırının ardından çatışma çıkarken, saldırgan etkisiz hale getirildi. İlk belirlemere göre en az 3 kişi yaralandı. Saldırganın üzerinde ikinci bir bomba olması ihtimaline karşı güvenlik güçleri bölgeyi boşalttı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Güvenlik önlemleri nedeniyle adliye binasının tahliyesine izin verilmiyor. Saldırının ardından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, 'Adliye binasının hemen girişinde bombalı bir aracın patlatıldığını görüyoruz. İlk belirlemeler de bombalı olduğuna yönelik. Giriş kâpısında hakim ve savcıların araçlarının yer aldığı otopark bulunuyor. Büyük bir hasar var, çevredeki çok sayıda araçta da hasar var. Çok sayıda ambulans gönderildi, yaralıların hastanelere kaldırıldığını görüyoruz' diye konuştu.

DHA muhabiri Yıldırım, şunları söyledi:

Bu saatlerin adliyenin dağılım saatine yakın bir saat. Özellikle bu saatin seçildiği söylenebilir. İş hanları ve iş merkezleriyle gün içinde insanların sık sık geçtiği bir yer burası. Otomobili söndürmeye çalışıyorlar, uzun namlulu silahlı ve çelik yelek giymiş polisler de yine burada önlemlerini alıyorlar. Şu an emniyet yetkililerinden bilgi aldım, bir saldırganın yerde canlı şekilde yattığını görüyorum. Üzerinde ikinci bir bomba olabileceği ihtimaline karşı da araştırılıyor. 

PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

RTÜK'ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

Anılan hüküm çerçevesinde 05.01. 2017 tarihinde İzmir’de  meydana gelen  patlamaya yönelik olarak Başbakanlığın 05.01.2017 tarih ve 0087 sayılı yazısı ile Geçici yayın Yasağı getirilmiştir.

Resmi Makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsamaktadır. 

Baro Başkanı: Meslektaşlarımıza
ulaşmaya çalışıyoruz

CNN Türk canlı yayınına bağlananİzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, 'Çok üzgünüz, İzmir'de bu tür bir eylemin olmasından dolayı ve özellikle adliyenin seçilmiş olması... O kapıdan sadece hâkimler ve savcılar değil, vatandaşlarımız ve avukat meslektaşlarımızın da girmiş olduğu iki kapı var o yönde. Öğrendiğimiz kadarıyla bir araç orada patlatılıyor. Öyle anlaşılıyor ki oraya ilgili çekilirken içeride bir kargaşa yaratılıyor. Personelimizi güvenli bölgelere aldık. Meslektaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Neden bu saldırılar İzmir'de olmuyor şeklindeki bir paylaşım vardı sosyal medyada suç duyurusunda bulunduk. Çıktılarımızı alıp dosyaya ekledik. Sosyal medyada İzmir itham ediliyordu. Henüz bize bir bilgi ulaşmadı' dedi.

Görgü tanığı: Köşeyi dönüyorduk, araba patladı

CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Eray Yılmaz 'Biz arabayla köşeyi dönüyorduk, otuz saniye sonra araba patladı. Arabanın dışına attık kendimizi. Sonra ateşler edilmeye başladı. Emniyet güçlerimiz canlı bombaya ateş etti, sadece bir bayan gördük; ölü veya yaralı görmedik. O yerde yatan kişiydi galiba' diye konuştu.

Araç söndürüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe şunları söyledi:

Zabıtamız, haberi alır almaz alana intikal etti. Araç söndürüldü. Bir bombalı aracın patlatıldığı bilgisine sahibiz, Doblo araç olduğu bilgisi var. İzmir'e yönelik uzun süren tehditler ve tahrikler vardı 'Neden saldırı olmuyor' diye. Çok büyük can kaybı olmaması tesellimiz. 

Ayrıntılar gelecek...

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü