Neo-Naziler mültecilere saldırdı!

Almanya'nın Bautzen kentinde 80 kadar Neo-Nazi 20 kadar sığınmacıya saldırdı.
Neo-Naziler mültecilere saldırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya'da sığınmacılara dönük saldırılara dün akşam bir yenisi daha eklendi. Saksonya eyaletinin Bautzen kentinde 80 kadar Neo-Nazi 20 kadar sığınmacıya saldırdı. Sığınmacılardan üçü yaranırken, orada bulunan bir yurttaşın da sırtından ve başından yaralandığı bildirildi.

Der Spiegel Online'ın yerel polis kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, yaralıları taşımak isteyen ambulansların olay yerine girişleri Neo-Naziler tarafından engellenmek istendi. Ambulanslar taşlanırken, sağlık ekibi içinde yararlıların olduğu bildirildi.

"Almanya Almanlarındır" sloganları eşliğinde sığınmacılara saldıran gruba polis göz yaşartıcı gaz sprey kullanarak müdahale etti. Buatzen Belediye Başkanı Alexander Ahrens yaşananları ''üzücü ve kaygı verici'' olarak nitelendirirken, Yeşiller partisi bölge sekreterliği yaşanan olay için "alarm sinyali" olduğunu ve "aşırı sağ ile daha etkili mücadele edilmesi gereği bir kez daha ortaya çıkmıştır" şeklinde açıklamada bulunuldu.

Bir an evvel bölgeye daha fazla güvenlik gücünün sevk edilmesi gereği ifade edildi. Yeşiller Partisi yaptığı açıklamada, sığınmacı yurtlarının 24 saat polis korumasında olması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü