ÖCALAN'LA GÖRÜŞMEDEN ATEŞKES YOK!

Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin yeniden başlatılması için görüşmelere başladı.
Öcalan'la görüşmeden ateşkes yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  çözüm sürecinin yeniden inşası için KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile görüştü. Görüşmede Aydar ve Kartal,  Abdullah Öcalan ile görüşülmeden karar alınamayacağı ve onun cezaevi şartlarının değişmesi gerektiğini dile getirdiği öğrenildi.

DHA'dan Ferit Aslan'ın aldığı bilgiye göre, Aydar ve Kartal'ın görüşmede, KCK'nın öncelikle İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme olmadan karar almayacağını, ne ateşkesin bozulması, ne de yeniden silahların susturulmasının konuşulamayacağı belirtildi. KCK'nın taleplerini ileten Aydar ve Kartal, 28 Şubat Dolmabahçe mutabakatına bağlı olduklarını, karşılıklı ateşkes olmasını, Öcalan'ın cezaevi şartlarının değiştirilmesini ve gözlemci heyetin oluşturularak İmralı'da müzakerelere başlanmasını istedi. Görüşmede, KCK'nın İmralı'daki görüşmelerin bir daha tecrit tehdidi altında yapılmaması için öncelikle Öcalan'ın şartlarının değiştirilmesini ve Mandela gibi müzakere koşullarının sağlanmasını da istedi.

Görüşmede, KCK'nın taleplerini ileten Aydar ve Kartal, KCK'nın ateşkesi bozmadığını ateşkesi hükümetin bozduğunu ve KCK'nın sadece kendisine yönelik saldırılara misilleme eylemleri ile karşılık verdiğini öne sürdü.