ONUR KILIÇ TUTUKLANDI!

Cumhurbaşkanına hakaret nedeniyle gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi İzmir Yürütme Kurulu ve ÖDP PM üyesi Onur Kılıç tutuklandı.
Onur Kılıç tutuklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Onur Kılıç, Emniyet'teki sorgusunun ardından bu sabah savcılığa sevk edildi.  

HAZİRAN'cılar, İzmir Adliyesi önünde Kılıç'a destek vermek için bekledi.

Kılıç, dün Cnn Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor programına İzmir Valiliği'nin laik eğitim boykotuna karşı okullara gönderdiği genelgeyle ilgili konuşmaya hazırlandığı sırada gözaltına alınmıştı. 

Kılıç, 11 Ocak’ta İzmir’de Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen “Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Ayaktayız” başlıklı mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “hırsız” ve “katil” diye slogan attığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Kararda gerekçe olarak "Şüpheli Onur Kılıç'a isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin henüz toplanamamış olması atılı suçun katalog suçlardan olması dolayısıyla yasada belirtilen bir tutuklama nedeninin var olması, atılı suç için belirlenen ceza miktarı dikkati alındığında şüphelinin kaçma süphesinin bulunduğu, tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde tutuklamanın ölçülü olduğu ve tutuklamadan beklenen gayenin adli kontrol hükümleri ile sağlanamayacak olması dikkate alınarak şüphelinin CMK 100 ve müteakip maddelerini" gösterdi.