OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 KİŞİYİ ÖLDÜREN VOLKAN BAYAR'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı öldürdü.
Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar'ın ifadesi ortaya çıktı
2018-04-06 09:08:37   Güncelleme: 2018-04-06 09:08:37    

Volkan Bayar, fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Bayar, fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan Volkan Bayar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırgan Bayar’ın eski eşi Saadet Aylin Bayar’ın da aynı fakültede araştırma görevlisi olduğu öğrenildi. Silah sesleri üzerine odasından çıkan Aylin Bayar’ın, Volkan Bayar’ı elinde silahla görünce bağırarak, 'Volkan dur, ne yapıyorsun' dediği kaydedildi. Üç yıldır ayrı yaşayan çiftin bir yıl önce boşandığı öğrenildi. Bayar, saldırının ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bayar’ın ilk ifadesinde, 'Hayatımı mahvettiler, pişman değilim, ben yaptım' dediği öğrenildi. Katil zanlısının olayda kullandığı tabancanın ‘bulundurma ruhsatı’ olduğu, taşıma ruhsatı olmamasına rağmen sürekli üzerinde taşıdığı da belirlendi. 

Prof. Dr. Engin Karadağ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski Dekan Yardımcısı): 

'2016-2018’de fakültede görev yaptım. 15 Temmuz’dan sonra Volkan Bayar fakültenin tamamını FETÖ’cülükle suçladı. Bununla ilgili emniyete çeşitli dilekçeler verdik. Emniyet soruşturma başlattı. Bayar, aslında Tokat Üniversitesi personeli ama doktorasını yapması için Osmangazi’ye gönderilmiş biri. Tokat’tan geldi. Darbeden sonra bu kişi herkesi Osmangazi Üniversitesi’nde FETÖ yapılanması olduğu gerekçesiyle emniyete şikâyet etti. Bunların dilekçeleri ve diğer kanıtları ile Osmangazi Üniversitesi eski dekanı Selahattin Turan ve diğerleri görevden alındı. Bu kişilerin de 6 ay önce mahkemeleri bitti ve beraat ettiler. 

2017 ocak ayında ben dekan yardımcısıyken diğer hocamız Cemil Yücel ile birlikte rektör ve rektör yardımcılarına gittik. Dedik ki 'Bu iş cinayete kadar gidiyor, herkesi tehdit ediyor. ‘Bir şarjöre bakar’ diyor. Bununla ilgili kayıtlar var. Sürecin böyle sonuçlanacağı belliydi. Birileri FETÖ’cü olabilir, ama herkes olamaz. O, herkesi suçluyordu. Emniyet Müdürlüğü, KOM, İstihbarat Daire Başkanı’nın da bundan haberi var. Rektörlüğün odasında onlarla toplantı da yaptık ve ‘Volkan Bayar için bir önlem alın’ dedik.'