PKK’lının cenazesine katılan HDP’li vekile soruşturma!

Sur’da öldürülen PKK’lının cenazesinde konuşma yapan HDP Batman Milletvekili hakkında soruşturma başlatıldı.
PKK’lının cenazesine katılan HDP’li vekile soruşturma!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: DHA

PKK'li Cihat Türkan'ın cenazesine katılan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan hakkında soruşturma başlatıldı. DHA'nın haberine göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde öldürülen Türkan’ın Batman’daki cenaze törenine HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ile birlikte katılan Aslan şöyle konuşmuştu: “Şu anda konuşmakta zorluk çekiyoruz çünkü maalesef çocuklarımızı yakıyorlar, infaz ediyorlar. Dün iki kadın arkadaşımızı katlettiler, her türlü ahlaksızlığı, vicdansızlığı halka yapıyorlar. Buna rağmen şehitlerin annesi, babası yine de ‘Son şehitler olsun’ diyor, ‘Son ölenler olsun’ diyor. Öldürüldükçe barış diyoruz ama bunlar daha çok üstümüze geliyor, daha çok katlediyorlar.”

‘Fezleke bakanlığa gönderildi’

DHA’nın haberine göre Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Aslan hakkında ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

TCK’nın ‘314-3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7’nci maddesi’ gereğince açılan soruşturma kapsamında başsavcılığın, soruşturma evraklarını tamamladıktan sonra Aslan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlayacağı fezlekeyi Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne göndereceği belirtildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü