REİNA SALDIRGANININ NASIL KAÇTIĞI NETLEŞTİ

Reina saldırganının olay yerinden nasıl kaçtığına yönelik belirsizlikler netleşmeye başladı.
Reina saldırganının nasıl kaçtığı netleşti
2017-01-06 12:00:37   Güncelleme: 2017-01-06 12:00:37    

İstanbul Ortaköy’deki eğlence mekânı Reina’da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Saat 01.15 sıralarında Reina’ya gelen saldırgan otomatik silahla ateş ederek içeriye girdi. 6 şarjör değiştirerek tam 39 kişiyi katleden, 65 kişiyi de yaralayan saldırgan, çevredeki polisler ve Özel Harekât ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından, dışarıya çıkan ilk grubun arasına karıştı. 


10 KİŞİLİK GRUPLA ÇIKTI 


Çantasını ve silahını atıp üzerindeki montu çıkaran saldırgan eğlence mekânından dışarıya çıkmaya çalışan ilk 10 kişilik grubun arasına karıştı. Saldırıdan kurtulan müşterilerden biri gibi davrandığı anlaşılan saldırgan güvenlik güçlerini yanıltmak için 'Mutfakta rehineler var' diyerek hedef şaşırttı. O anda üzerinde gömlek olduğu anlaşıldı, özel harekât polisi tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. 
 

‘TESLİM OL’ ÇAĞRISI


Özel Harekât ekipleri, ‘Teslim ol’ çağrısında bulunarak içeriye girdi. Kargaşadan yararlanan saldırgan iki ayrı taksi değiştirerek olay yerinden kaçmayı başardı ve geldiği Zeytinburnu’na geri döndü. Saldırganın, katliamı gerçekleştirdiği mekânda hareket halindeyken kıyafetini çıkardığı, Kalaşnikof silah, çanta ve montun ayrı yerlere atıldığı anlaşıldı. 180 mermi kullandığı belirtilen saldırganın silahında yapılan incelemede de şarjörde bir merminin kaldığı tespit edildi. Polis, saldırgandan önce ikinci bir kişinin daha önce Reina’ya girerek keşif yapmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü