Rus komünistler Kızıl Yıldız'ın patentini almak istiyor!

Rusya Komünist Partisi, Sovyetler Birliği döneminden bu yana ülkenin sembollerinden biri olan Kızıl Yıldız’ın patentini almak üzere harekete geçti.
Rus komünistler Kızıl Yıldız'ın patentini almak istiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: Sputnik

Sovyetler Birliği ve Kızıl Ordu bayraklarında da yer alan Kızıl Yıldız’ın uluslararası alanda ticari amaçla kullanılmasının önüne geçmeyi hedefleyen Rusya Federasyonu Komünist Partisi milletvekillerinden Vadim Solovyov, “Kendisine saygısı olan hiçbir ülke, yabancı şirketlerin Rusya pazarında daha fazla paya sahip olması için sembollerinin ticari ürünlerde reklam malzemesi olmasına izin vermez” dedi.

Rusya’ya yaptırım uygulayan birçok ülkeden şirketin sürekli olarak ürünlerinde Kızıl Yıldız’ı kullanmasına tepki gösteren Solovyov, yıllarca ülkenin simgesi olan Kızıl Yıldız’ın Rusya devleti için de önemli olduğunu vurguladı.

Rus ordusu, geçen yıl amblemini değiştirerek Kızıl Yıldız’ın yerine Rusya bayrağının renklerinin bulunduğu yıldızı koymuştu.

'MEDVEDEV'LE GÖRÜŞECEĞİZ'

Komünist milletvekili Solovyov, Kızıl Yıldız’ın uluslararası haklarını almak ve sembolün kötüye kullanılmasını engellemek amacıyla Başbakan Dmitriy Medvedev’le görüşeceklerini ifade etti.

Komünist Parti, geçen yıl eylül ayında da Sovyet ve Rus sembollerini kötüye kullananların 5 yıla kadar hapis cezası almasını öngören bir tasarıyı meclisin gündemine sunmuştu. Solovyov da geçen yıl Rusya milli marşının reklamlarda kullanılmasına karşı para cezası dahil hukuki işlem başlatılması önerisinde bulunmuştu.

 

Sputnik

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü